Romantilises tõsielusaates „Sellest saab meie suvi“ asuvad kaheksa looduse keskel elavat vallalist eestlast otsima endale kaaslast. Nii avanes ka Romil võimalus veeta suvi mööda Eestimaad ringi reisides ning külastada looduskauneid kohti nagu Matsalu rannaniitu ja Väike-Pakri saart. Romi Hasa vanaema oli agronoom ja vanaisa hariduselt zootehnik, mistõttu pole maaelu talle sugugi võõras. ,,Olen lapsena kõik suved maal olnud, mullaseid poolvalgeid maasikaid söönud, viis korda päevas jões ujumas käinud, rohinud, rohinud ja rohinud ning varavalgest hilisõhtuni rattaga ringi tiirutanud. Kui ma laps olin, pidas vanatädi lambaid, nii et ka heinategu oli igasuvine asi,“ meenutab raadiohääl lapsepõlve, kuid nendib, et täiskasvanuna on ta maale sattunud pigem külas käies.

Saatuse tõi taas teleekraanile

Suhtesarja jõudis Romi tänu Duo Media juhi Jüri Piheli kutsele. ,,Jüri teab mind juba sellest ajast, kui ma 90-ndatel pea alaealisena Raadio 2-te sattusin ja ta on mind ka varem erinevatesse teleprojektidesse kutsunud. Kui ta küsis, et kas ma olen saate juhtimisest huvitatud, siis ma võtsin küll paar päeva mõtlemisaega, aga ega mul suuri kõhklusi polnud. Olen üsna uudishimulik ja see saade tundus põnev,’’ räägib Hasa. Romi usub saatusesse ja juhusesse ning sellesse, et asjadel tuleb lasta loomulikult juhtuda. Ja niisamuti tuli tema sõnul ka teletöö pakkumine täpselt sobival hetkel: ,, Ega ma ise kuidagi aktiivselt ei otsinud endale võimalust ekraanile pääseda, pigem see võimalus tuli ise ühel hetkel minuni ja ju siis oli õige aeg.“

Tavaelu kangelased

Kui enamasti on tõsielusarjade ja suhtesaadete osaliseks noored, kes on end ekraanilt harjunud nägema ja kaameraga väga sina-peal, siis seekord on kangelasteks tõelised ja siirad maainimesed. ,,Kõik meie peaosalised on väga mõistlikud, toredad, kahe jalaga maa peal inimesed. Kaamera oli nende jaoks ilmselgelt alguses veidi võõras element, aga usun, et lõpuks saime kõigiga kenasti jutule. Kui esimestel hetkedel oli kaamera ees selline loomulik kohmetus, siis tegelikult pikemalt vesteldes jää alati sulas. Väga äge, et me saime nii sümpaatsed peaosalised,“ sõnab Romi ja leiab, et on suur julgustükk lubada kaamera niimoodi oma ellu.

Romi võlus saateformaadi juures selle ausus ning tõelise romantikuna loodab ta, et hooaja jooksul saab kaasa elada ka mõne paari tärkavatele tunnetele. ,,Me näitame inimesi sellistena, nagu nad päriselt on, nad ei mängi rolle. Alati on ju huvitav vaadata, kuidas elavad inimesed paikades, kuhu ise ei satu,“ hindab ta sarja ehedust. Võtteperioodist on Romil eriti eredalt meeles ühe peaosalise - päästja ja Eesti Missi Renne ootamatult sõjakas kass Miku, keda ta enda sõnadega „pahaaimamatult paitama hakkas ja kes siis korraliku küüntega rünnaku korraldas.“

Pea ees kaamera ette

Kuigi Romi on juhtinud suuri saateprojekte nagu ,,Eesti muusika karikas“, on telemaastik 17 aasta jooksul teinud siiski meeletu hüppe. Nii oli kaamera ette naasmine pärast pikka pausi ka saatejuhi jaoks väike väljakutse. ,,Eks ma veidi ikka mõtlesin, et kas oskused on alles, aga kuna ma ise väga tahtsin tagasi telesse ja olin väga motiveeritud, siis enam-vähem esimese päeva-paariga tuli kõik meelde. Või noh ma ise loodan, et tuli. Tehnika on muidugi palju arenenud, aga saate juhtimine ja kaamera ees olemine on põhiolemuselt ikka sama. Muidugi mulle meeldib tele, ega ma muidu seda ju ei teeks, „ lisab Romi muigega.

Igapäevase Kuku Pärastlõuna saate juhtimise kõrvalt ootab Romi ees tegus suve algus. ,,Juuni tuleb väga põnev, suur osa sellest on meil „Sellest saab meie suvi“ võtted. Nii et saan palju linnast eemal olla, mis on tore. Jaanipäeva loodan olla laste ja sõpradega Saaremaal. Sealt edasi on plaanid veel lahtised,“ jagab ta suviseid mõtteid.

„Sellest saab meie suvi“ kaheksa uut kaaslast otsiva mehe ja naisega saab lähemalt tutvust teha Elisa Huubis. Saate põhihooaeg alustab juba selle aasta septembris. Sarja produtsendiks on Raimo Kummer ja saatejuht Romi Hasa.