Keila jaanituli pakkus muusikaliselt tõeliselt mitmekülgsest õhtut. Juba kell 17.30 pani rahval jala tatsuma ansambel Laine. Suurem rahvamass saabus kohale ikkagi 2 Quick Starti kontserdiks, kes vallutas parimate hittidega lava kell 20.00. Poolteist tundi pani 2 Quick Start rahva puusi nõksuma ja jalga keerutama.

Kui laval parasjagu midagi ei toimunud, siis lõbustas publikut hoogsate võistlustega legendaarne Peeter Võsa. Tema juhtimisel leidsid aset mitmed põnevad võistlused ja mängud. Nii mehed kui ka naised said end proovile panna siidrikasti hoidmise võistlusel - see, kes kõige kauem jaksas kasti kätega üleval hoida, sai alkoholiga kasti endaga koju viia.

Siidrikasti hoidmise võistlus oli rahva seas populaarne

Seejärel oli aeg juba teistsuguse muusika jaoks - teismeliste suureks rõõmuks astusid lavale räpparid Starboy Bob ja AG. Mõlemad neist tõid lavale oma külalised ning seetõttu avanes publikul võimalus kuulata ka üks ansambli Põhja-Tallinna repertuaari kuuluv lugu. AG kutsus sõnadega „Tule lavale, roosinupuke“ rahva ette oma kallima Beatrice'i ning publik sai ka nende ühisloo „Õnne vahel“ saatel visalt näppu visata.

Keila rahva suur lemmik Synne Valtri pidi oma bändiga lavale astuma pool tundi enne südaööd. Kuskil läks kava aga ajalisse nihkesse ning lubatud ajal lauljannat laval polnud. Publik oli tulnud aga Synnet kuulama ja Synne nad ka ära ootasid. Ei paistnud, et tema andunud fännid oleksid ootamisest loobunud ja selle asemel hoopis kodutee ette võtnud. Kesköö paiku oli juba murelikke ja väsinud pilke publiku seas märgata - kauaoodatud Synne Valtri asemel oli laval hoopis Peeter Võsa, kes mingisuguseid auhindu rahvale välja jagas. Õnneks sai varsti pärast seda Synne muusika saatel juba jaanipäeva esimesi minuteid tervitada.

Synne Valtri pani Keila rahval põõsa nõksuma ja rokkis ka ise laval

Kui alguses arvasin, et plaanitud kava järgi öösel kell 1 lavale astuva Karl-Erik Taukari esinemise ajaks on lava ees väike kuulajaskond, siis selles ma eksisin. Publikut, kes vaid Taukarit olid kuulama tulnud, tuli muudkui juurde ja kell 1 oli teda lava ees ootamas pea sama suur rahvamass, kes mõni tund varem 2 Quick Starti oli nautinud. Ka Taukari esinemine lükkus planeeritust edasi, kuid see oli ka arusaadav - nagu tõelisele muusikule kohane, andis ta oma bändiga kontserdi tol õhtul Eesti teises otsas Pühajärvel, oma aja võttis ka sõiduaeg sealt Keilasse. Kui ta lõpuks kell 1.40 lavale jõudis, ei pidanud publik pettuma - Taukar rokkis laval täiega, tuled sähvisid ja publik sai osa vapustavalt heast kontserdist, mis oli ootamist väärt.

Taukari bändi kontserdi ajal oli rahvast lava ees nagu murdu

Tegevusi jagus Keila jaanitule avaral platsil igas vanuses külastajatele. Näiteks sai end proovile panna rattaämbri atraktsioonil, kus kaks inimest pidid elu eest väntama, et konkurendi pea kohal rippuv ämber esimesega veega täita, et see siis ta märjaks kastaks. Veel leidus õhtu jooksul neidki jaanilisi, kes soovisid pühad vastu võtta korralikult saunas viheldes ja higistades.

Keila jaanitulel sai ka sauna minna

Väiksemad jaanipidulised said endale kena näomaalingu lasta teha ning lustida nii ponisõidul kui ka batuudiväljakul. Batuutidele olid oodatud ka pensionärid, kelle käest piletiraha ei küsitud. Kuigi müügileti teenindajad lootsid, et eakamad külastajad ka nende juurde tee leiavad, pidid nad paraku tunnistama, et ükski pensionär tol õhtul batuutide vastu huvi ei tundnud...

Jaanitoitude hinnad jäid mõnes punktis Pühajärve jaanitulega samale tasemele - näiteks juustuburgeri sai 10 euro eest kätte. Rahva tõeliste lemmikute ehk šašlõki- ja grillvorstipraadide eest tuli juba rohkem rahakotti kergitada, need sai kätte 14 euro eest.

Toidugurmaanid said end kostitada karri ja Pad Thaiga. Nende hinnad jäid samuti 10 euro kanti. Jaanide pea kohustusliku elemendi ehk õlletopsi eest tuli välja käia 6 eurot, suure kokteili eest juba 15 eurot. Ühe müüjaga vesteldes tuli välja, et kui alguses olid külastajad pigem tasa ja targu pidutsemist alustanud ja ühe topsiga piirdunud, siis õhtu arenedes võeti joogipoolist juba rohkem.