Läbi ja lõhki näitekunstimees Meelis Rämmeld astus pärast teatrikateedri lõppu Ugala truppi tööle. Nüüdseks pea 10 aastat on ta aga Pärnu Endla teatri ridades ning on praegu sellele koosseisule ka truuks jäänud. Kuigi Rämmeldi igapäevatöö kulgeb peamiselt teatrilaval, on ta vaatajatele meelde jäänud ka värvikatest rollidest telesaadetes ja filmides, mis pakub näitlejale mõnusat vaheldust. ,,Teatris saad teha proovi, harjutada, mõelda ja kokku leppida. Teletöödega on reeglina nii, et see peab kohe praegu siin sündima. Seal ei anna midagi enam kuhugi lükata, et alles esietendusel või kuu aja pärast teed. Kõik, mis sul on, peab kaamera ees kohe praegu tulema,“ sõnab Rämmeld, kes võtab alati hea meelega rutiini murdmiseks kõik teleprojektide pakkumised vastu.

Tuttav koostöö tuttavate kolleegidega

Meelis Rämmeld on teles mänginud paljude režissööride käe all. Sealhulgas on ta teinud mitmeid projekte koos tunnustatud režissööri Ergo Kullaga nagu suurfilme „Talve“ ja „Suvitajad“ ning 2012. aastal seriaali „Ment“. ,,Ergo projektides on alati mõnus töötada. Ta on alati avatud improvisatsioonile ning loob alati sellise keskkonna, kus inimesed ei lähe krampi ja tunnevad ennast vabalt,“ kirjeldab Rämmeld koostööd režissööriga. Kaks andekat meest sattusid värskelt taas ühele võtteplatsile, kui Ergo Kuld kutsus Meelist osalema kodumaise komöödiasarja „Uus algus“ teises hooajas. ,,Kui Ergo ikka helistab, siis ma olen alati valmis tulema,“ räägib näitleja.

Telesaated ja filmid toovad tihti kokku ka näitlejaid, kellega igapäevaselt teatris töötadas ei satugi koos mängima. Nii jagasid sarjas „Uus algus“ stseene ka Meelis Rämmeld ja Tõnis Niinemets, kes kehastab peategelast pereisa Maitu. ,,Me ei ole küll palju varem Tõnisega koos teinud, aga ta on hea töösse suhtumisega näitleja ja üks väga-väga tore inimene. Koostöö oli ääretult lõbus ja vahva, pikad võttepäevad läksid tõesti lennates,“ meenutab Meelis Niinemetsaga koos töötamist.

Õpetussõnad tegelaskujult

Seriaal räägib ühest tavalisest perest, kes satub äkiliste elumuutuste tuules pööraste sekelduste keskele. Teise hooaja alguseks on Niinemetsa karakter sattunud haiglasse ning seal ongi tema palatikaaslaseks Meelis. Näitleja sõnul on tema karakterilt palju õppida ka päriselus: ,,Minu tegelaskujul on natukene teistsugune ellusuhtumine ja sellega läheb ta ka Tõnise karakterile appi. Mis sest, et ta on tegelikult ka ise suures hädas, aga sõpra peab ju igal juhul aitama. Tema motoks on see, et kunagi ei tohi norutama jääda, ikka pea püsti edasi ja parim viis probleemidest üle saada on tegutseda. Kuigi eks need viisid lähevad teinekord meil natukene kummaliseks, siis see on ikka väga õige suhtumine elus - tuleb ainult edasi minna!“

Suvi on Meelis Rämmeldi jaoks kiire ja töine. Praegu käivad näitlejal ,,Karateka ja salasamurai“ proovid, mis esietendub 5. juulil Kernu mõisas. Kiirest töötempost puhkamiseks ei võta Meelis Rämmeld suuri tegevusi ette, vaid naudib vabadel hetkedel lihtsalt olemist. ,,Ma olen lihtne inimene ja mulle meeldib teha lihtsaid asju. Kui vähegi töö ja muu elu jooksmise kõrvalt kannatab, siis ma hea meelega lihtsalt olen,“ räägib näitleja oma hingetõmbeajast.

Kodumaise komöödiaseriaali ,,Uus algus’’ teine hooaeg esilinastus 19. mail voogedastusplatvormil Huub. Sarjas astuvad üles Tõnis Niinemets, Maiken Pius, Kait Kall, Indrek Taalma, Piret Kalda, Mattias Naan, Kersti Tombak jpt. Seriaali stsenarist on Kait Kall ja režisöör Ergo Kuld.