Beach Grindi kodulehel lubati väravad avada kell 17 ja selleks ajaks oli rahvast piletikontrolli juurde kogunenud juba korralikult. Õigel ajal aga sissepääsu ei avatud ja pidutsejad muutusid kannatamatuks – juba kõlasid festivalialalt esimesed võimsad detsibellid ja lavale pidid astuma tolle õhtu esimesed artistid. Aeg muudkui venis ja üks noormees käis lausa turvameestelt küsimas, kas väravate avamisega läheb veel kaua. Tolleks hetkeks oli ta oodanud veerand tundi, kuid turvameeskonnalt ühest vastust väravate avamise kohta ei tulnud – küll öeldi, et avame kohe-kohe, aga ka seda, et läheb veel aega. Noormees tuli mõned minutid hiljem veel kord tagasi ja andis turvameestele resoluutse sõnumi: kas väravad tehakse lahti või käib ta poes ära. Noor härra suunati viisakalt poetiirule ja Pärnu tänavatele ta ka kadus. Esimesed Grindi fännid said väravatest sisse kell 17.27 ja siis võis pidu nende jaoks alata.

Taarat on ohtralt

Enne kui sai festivalialale siseneda, tuli aga oma joogist loobuda. Kuigi väravate ette paigutati varakult mitu suurt prügikasti, kuhu oma jook ära visata, vaatas kohapeal vastu siiski nukker olukord. Tänavale kõige lähem prügikast, selle pealne ja ümbrus täitus (pool)tühjade pudelitega kiiremini kui poes viipemakse läbi läheb. Tagumised ehk spetsiaalselt festivalile sisenejate jookide jaoks mõeldud prügikastid täitusid vähemalt esimesel tunnil tagasihoidlikumalt.

See pilt on tehtud umbkaudu veerand tundi pärast väravate avamist. Juba siis ajas tänavapoolne prügikast pudelitaarast üle.

Saatjat otsitakse tikutulega taga

Järgmine märkimisväärne tõsiasi on see, et Beach Grindil puudub vanusepiirang ja kõikidel alla 18-aastastel külalistel on lubatud festivalile siseneda ja seal viibida ainult koos vähemalt 25-aastase saatjaga. Kui nii mõnigi perekond oli oma 12- või 15-aastased lapsed kaasa võtnud, siis leidus ka isetekkelisi perekondi. Noored kõndisid mõnele täisealistest inimestest koosnevale seltskonnale ligi ja palusid saatjaks hakkamist, et festivalile sisse saada. Enamasti vastati sellistele palvetele (õnneks) eitavalt.

Leidus ka neid, kes juba varem olid lubatud vanuses saatja peale mõelnud ja nüüd oli neil vaja enne sisenemist üksnes kohtuda. „On jah täitsa sama nägu, mis pildi peal,“ ütles üks saatja, kes läks peole tõenäoliselt oma „väiksema õega“. Ühe saatja rollis naisega vesteldes tuli välja, et tegelikult on hirmus mõne 16-aastase eest sellisel peol vastutada. Sisse minnes võib kõik ju korras olla, kuid kui suurel festivalialal teineteist ära kaotada, võivad asjad kiiresti käest minna. Kas 25-aastased ikka on mõelnud kõigele sellele, mida võib ülemeelik pidutsemine kaasa tuua nii neile endile kui ka sellele noorele, kelle eest nad peol vastutust kannavad? Mis juhtub siis, kui alaealisel tuleb tegemist politseiga? Kas 25-aastane on valmis selgitusi andma ka noore pidutseja vanematele? Tõenäoliselt pole nii kaugele mõelnud ei alaealine ega saatja, sest värava taga oli kuulda vestlusi, kus mõnele vähemalt 25-aastasele pakuti tehingut, et olles noore saatja, makstakse pool piletiraha kinni.

Politsei on tasemel

Juba esimesel Grindi tunnil võis Pärnu ranna vahetusläheduses olevatel tänavatel märgati nii patrullivaid politseinikke kui ka tragilt puhumiskontrolle tegevaid abipolitseinike. See, et Pärnus on palju politseinike, pole kohalikele teab mis üllatus. Samas tundus veidi kummaline, et pidu polnud veel jõudnud õieti alatagi, kui juba kontrollitakse, kas peole tulnud inimesed on ikka kained või mitte. Ühtegi sellist pidutsejat, kelle politsei oleks pidanud kaasa viima ja kellega rohkem tegelema, polnud õnneks märgata.

Politsei oli Beach Grindi jaoks valmis ja kohal suurte jõududega.

Rahakotis puhub pärast tuul?

See, milline pidu tuleb, sõltub suuresti sellest, millised on rahalised võimalused peo panemiseks. Kui nii mõnegi pidutseja kulud piirdusid ainult pileti hinna ja paari soojendava koduse kokteiliga, siis üks noormees tunnistas ausalt, et temal kulus pidutsemisele ligi 300 eurot.

Hiljem Pärnu peal noortega vesteldes rääkisime festivalil olnud hindadest lähemalt. Näiteks avaldas üks noormees, et pitsi tekiila eest tuli välja käia 5 eurot. Seda hinda pidas ta kõrgeks, kuid pitsiga kaasa tulnud sool ja laimiviil olid kõrge hinna juures boonus. Teised pidutsejad aga avaldasid, et 5 eurot Jägermeistri pitsi eest pole teps mitte palju ja hinnad on mõistlikud. Võrdluseks: ühel Eesti jaanitulel sai 6 euro eest kätte pooleliitrise õlletopsi.

Kõhutäiteks pakuti pidutsejate sõnul näiteks šašlõkki, mille hinnad küündisid 15 euroni. Lihaga tuli kaasa kartul, salat ja kaste ehk korralik kõhutäis oli selle raha eest garanteeritud. Kastmega friikartulite eest tuli välja käia 7 eurot.

Üldiselt paistis, et Pärnu rahvas oli valmis võimsaks peoks ja kindlasti rokitakse rannapargis ka täna õhtul nii, nagu homset poleks.