Kaasa laulma ja puusi nõksutama panid „Vana vaksal“, „Kikilips“, „Suur loterii“ ja paljud teised uued ja vanad hitid.

„Tere, Tartu, mu armastuse linn!“ avas Ivo Linna kultuuripealinna Tartu 2024 suvekontserdi Autovabaduse puiesteel, mida tuli kuulama pea 2000 inimest.

Autovabaduse laval tõdes Iff, et veetis oma elu õnnelikumad aastad Emajõelinnas. „Tartu on nagu vana jaam, kust ma oma teed alustasin,“ sõnas Linna. „Loodan, et järgmisel aastal, mil Tartu on Euroopa kultuuripealinn, kohtume jälle,“ lisas ta.

Tartule omaseid puitmaju tervitas laulja palaga „Korstnapühkija“. Tuntud hittide saatel tantsisid nii noored kui ka vanad. Laulu ,,Tüdruk“ saatel võis publiku seas näha nii mitmeidki valsisamme.

Publikut hullutanud ansambli ühised juured ulatuvad aastasse 2009, mil nägi ilmavalgust nende album „Originaal“. Tartu bändi Supernova koosseisus esinesid Rainer Michelson (vokaal, kitarr), Vilho Meier (kitarr), Robi Salumets (klahvpillid ja vokaal), Feliks Kütt (vokaal, bass) ja Kalle Kindel (trummid).

Eesti muusikat saab kultuuripealinna kureeritud tasuta vabaõhukontsertidel nautida sel suvel veel. „Tartu 2024 esitleb“ sarjas Autovabaduse puiesteel esinevad Gerli Padar-Parmas (15. juuli), Bedwetters (27. juuli) ja Daniel Levi (3. august).

Juba neljandat korda ja 6. augustini kestev suvine Autovabaduse puiestee sai 29. juunil alguse Tartu linna päeva galakontserdiga ning lõpeb Tartu toidu- ja veinifestivaliga. Vabaduse puiestee on ürituse ajal turuhoonest kuni Kaarsillani autoliiklusele suletud.

Kultuuriprogrammi pakutakse tartlastele ja Tartu sõpradele terve perioodi vältel kindlas rütmis neljapäevast laupäevani. Neljapäeviti toimuvad Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 kureeritud kontserdid, reedesed sündmused on inspireeritud liikumisaastast ja laupäeviti on programmis rohkelt tegevusi peredele. Liikumispäevad lõppevad tantsuõhtutega ja perepäevad Tartu Elektriteatri filmiõhtutega.

Ka Tartu noortekeskused kolivad suveks siseruumidest Autovabaduse puiesteele. Kuu aja vältel on lastele ja noortele tegevusi iga päev meisterdamisest koolitusteni. Linnaruumis käivad sellel perioodil ringi tänavanoorsootöötajad, kes suunavad noori tegevustest osa võtma.

Autovabaduse puiestee alal on karussell, ronilad, vihmutid ja muud atraktsioonid. Taaskasutusele tuleb eelmiste aastate tänavamööbel. Lava ehitatakse kesklinna pargi poolsele nõlvale ja see jääb sinna kultuuripealinna aastaks.