Sands kadus juba kuid tagasi Lõuna-Californias asuvas mäestikus. Juuni lõpus leiti ühe tema viimati teadaoleva asukoha lähistelt inimjäänused, mis kuuluvad koroneri kinnitusel Sandsile, vahendavad BBC ja Reuters.

Nüüd on San Bernardino politsejaoskond teinud avalduse, et pärast mõningat uurimist ei ole paraku võimalik teha kindlaks näitleja surma põhjust.

Põhjus on politsei esindaja sõnul selles, et surnukeha oli selle avastades nii halvas seisus, et seda pole võimalik korralikult lahata, vahendab ajakiri People. Politsei väitel on selliste juhtumite puhul üsna tavaline, et surma põhjust ei suudeta tuvastada.

Menukat Briti näitlejat nähti viimati jaanuaris, kui ta matkas San Antonio mäestikus, mis asub Los Angelesest ca 80 kilomeetri kaugusel. Täpsemalt nähti teda viimati Baldy mäel.

Mees jäi kadunuks o matka esimesel päeval. Toona ei saanud aga võimud kohe otsingutega alustada, kuna oli suur oht lumelaviinide tekkeks.

Sands oli tegelikult kogenud matkaja, kuid kohalike võimude sõnul olevat viimastel aastatel samal mäel kaduma läinud veel kaheksa inimest. Seega on tegemist päris ohtliku piirkonnaga.

1958. aastal Yorkshire`is sündinud Sands sai tuntuks peamiselt 80ndatel. Tema läbimurdeks peetakse draamafilmi „Hotell Firenze“, mille lavastas James Ivory 1985. aastal. Sands on veel kaasa teinud filmides nagu „Warlock“, „Lahkumine Las Vegasest“ ja „Lohetätoveeringuga tüdruku“ 2011. aasta Hollywoodi uusversioonis.