Autoõnnetus leidis aset Beverly Hillsis 4. märtsil umbkaudu kell 23. Mercedese roolis oli olnud Pete ja ta oli sõitnud elamute piirkonnas ühel tänaval väga suurel kiirusele, kuid kaotas siis auto üle kontrolli. Auto sõitis vastu ühte maja ning kohale kutsuti politsei. Võimud ei kahtlustanud, et Pete oleks olnud narkootikumide või alkoholi mõju all ning nad ei arreteerinud teda sündmuspaigal.

Uurimisest selgus, et õnnetus juhtus Pete'i lohaka autojuhtimise tõttu ja möödunud kuul mõistis Los Angelese maakonna prokuratuur koomiku vastava paragrahvi rikkumises süüdi. „Õnneks ei saanud keegi selle kokkupõrke tõttu viga. Me teame, et hooletul autojuhtimisel võivad olla kohutavad tagajärjed,“ sõnas prokuratuuri esindaja väljaandele Metro. „Me usume, et härra Davidson juhtis hooletult autot, mis viisid selleni, et ta osales tõsises kokkupõrkes majaga,“ lausus ta veel.

Karistuseks määrati Davidsonile 50 tundi üldkasulikku tööd, samuti peab ta läbima 12 tundi autokoolis. Veel peab ta ilmuma surnukuuri, kus teda haritakse selles osas, mis juhtub inimestega, kui nad hukkuvad lohaka autojuhi tõttu. Seejärel tema karistus kaob, kuid ainult juhul kui ta järgmise 18 kuu jooksul seadusega pahuksisse ei satu.

TMZ andmetel liitus Davidson pärast õnnetust spetsiaalse programmiga ega tunnistanud end õnnetuses süüdi. Oma üldkasuliku töö tunnid peab ta tegema New Yorkis ning väidetavalt teeb ta New Yorgi tuletõrjedepoos, kus tema isa töötas ja hukkus 2001. aastal kaksiktornide tragöödia tõttu.