Lizzo, õige nimega Melissa Viviane Jefferson, kolm endist taustatantsijat kaebasid artisti kohtusse. Tantsijad süüdistavad lauljannat seksuaalses ahistamises ja sobimatu töökeskkonna loomises. Samuti väidavad nad, et Lizzo survestas ühte neist Amsterdami klubis alasti esinejat puudutama. Hagi esitati teisipäeval, 1. augustil, vahendab NBC News.

Lauljanna on alati juhtinud tähelepanu kehapositiivsuse teemadele. Siiski süüdistavad nad, et Lizzo on sõimanud ühte oma tantsijat kaalutõusu pärast. Hagis öeldakse, et Lizzo andis tantsijale mõista, et ta peab oma töökoha säilitamiseks selgitama oma kaalutõusu ja jagama oma elu kohta intiimseid üksikasju.

Samas hagis süüdistatakse ka Lizzo tantsukaptenit, et ta propageeris teisi tantsijaid ja mõnitas neid, kes harrastasid abielueelset seksi. Kuigi tantsukapten oli väidetavalt jaganud oma erinevaid fantaasiaid. Hagis ei ole öeldud, kas Lizzo oli teadlik tantsukapteniga seotud süüdistustest.

Lisaks eelnevatele kaebustele, süüdistatakse lauljannat usulises ja rassilise ahistamises, valevangistamises ning mitmed teised väited. „See, kuidas Lizzo ja tema meeskond tantsijaid kohtlesid, on täiesti vastuolus sellega, mille eest Lizzo avalikult seisab. Eraelus häbistab ta oma tantsijaid nende kehakaalu pärast ja alavääristab neid viisil, mis pole mitte ainult ebaseaduslik, vaid ka väga heidutav,“ ütleb tantsijate advokaat Ron Zambrano pressiteates.

Kohtuasjas tuuakse välja ka juhtum Amsterdamist, kus Lizzo käis väidetavalt selle aasta alguses koos oma tantsijatega striptiisiklubis. Hagiavalduses väidetakse, et lauljanna peod olid pidevad ja mitte kohustuslikud. Siiski väidetakse, et kohalolijad olid laulja poolt soositud ja neil oli suurem töökoha kindlus.

Väidetavalt hakkas Lizzo klubis „kutsuma tantsijaid kordamööda puudutama alasti esinejaid, püüdma esinejate tupes olnud dildosid ja sööma esinejate tupes olnud banaane,“ lausub hagis. „Seejärel pööras Lizzo oma tähelepanu pr Davise poole ja hakkas teda survestama, et ta puudutaks ühe alasti naise rindu.“

Hagi esitanud tantsijad hakkasid koos Lizzoga esinema 2021. aastal ja kaks neist vallandati hiljem. Kolmas astus ise tagasi selle aasta alguses.

Lizzo on tuntud oma hittide „Good As Hell“, „Truth Hurts“ ja „About Damn Time“ poolest . Praeguses hittfilmis Barbie esitab ta laulu „Pink“. Staar on karjääri jooksul võitnud neli Grammy auhinda.