The Weekndi piletid müüdi välja juba poolteist nädalat peale nende müüki tulemist. Kuna nõudlus on siiani suur, siis on kurjategijad leidnud ka võimaluse lisaraha teenida.

Võltsingu ära tundmine on mõnel juhul väga raske, seega ürituse korraldajad järelturult ostmist ise ei soovita.

„Ei pea olema pilet alati võltsitud, vaid tegelikult on ette tulnud ka situatsioone, kus ühte ja sama piletit on müüdud mitmele inimesele. Aga sellega juhtub see, et esimene, kes piletiga uksest sisse tuleb, saab läbi, aga kõik järgnevad, kellel see pilet on, kes on selle sama pileti ostnud, enam sisse ei saa,“ rääkis kontsertagentuuri Live Nation Estonia turundusjuht Ott-Sander Palm.

Fännidele, kes siiski järelturgudelt pileteid osta soovivad, soovitab Palm pingsalt uurida pileti pisidetaile. Sageli võivad võltsingutel olla valed näiteks meiliaadress, pileti välja printimise kuupäev, infotelefonide numbrid või näiteks ka riik, kus piletit välja prinditi.

Tasub jälgida, et Tallinnasse The Weekndi kontserdile sai piletit osta vaid kas Baltikumist või Soomest. Kõige vähem soovitab ta aga usaldada PDF-faile.

„Aga meil on tulnud ikkagi meili peale selliseid kunstiteoseid ka. Ikka photoshop'itud. Küll on võetud The Weekndi nägu või ametlikku kujundust ja pandud see kokku hoopis mingi teise kontserdi piletipõhjaga ja sinna veel istutatud kas siis kuupäev või väravate kellaaeg, midagi, mis läheb kokku selle sündmusega,“ kirjeldas Palm.

Kuna aga korraldajad pettuste lahendamiseks ise midagi ette võtta ei saa, siis soovitavad nii korraldajad kui ka politsei teha kõigil petuskeemide ohvriks langenutel avalduse politseisse.