Victoria Villig tähistas 2. mail oma 23-sünnipäeva. Vanematelt saadud kingitust jagas ta ka oma jälgijatele. „Vanemad saatsid mulle kolm kuud tagasi selle,“ jagab sisulooja sotsiaalmeedias kutset Taylor Swifti kontserdile.

Kaardil oli kirjutatud: „Victoria läheb Taylor Swifti „The Eras tuuri kontserdile 3. augustil 2023. aastal Los Angeleses.“

Victoria Villigu Instagrami story's pilt sünnipäevakingitusest
Victoria Villig Taylor Swifti kontserdil
Victoria Villig Taylor Swifti kontserdil

Taylor Swifti kontserdihullus tekitab maavärinaid

Pärast kahte Seattle’is asuvas Lumen Fieldis toimunud kontserti täheldas seismoloog Jackie Caplan-Auerbach mõlemal õhtul piirkonnas 2,3-magnituudilist maavärinat, vahendab CNN.

Swifti värinaks kutsutavat fenomeni saab võrrelda 2011. aastal samas piirkonnas toimunud nn Elaja värinaga. Toona panid kohaliku Ameerika jalgpalli meeskonna Seattle Seahawks hullunud fännid maa vappuma, kui pallur Marshawn Lynch alias Beast Mode (Elaja Režiim – toim) tegi väga tähtsa touchdown’i. Ka siis täheldati väikest maavärinat, kinnitas seismoloog Caplan-Auerbach.

Lääne-Washingtoni ülikoolis töötav Caplan-Auerbach nägi võrdlust ühes kohalikus maavärinate huviliste Facebooki grupis ja asus asja uurima.

„Ma analüüsisin mõlema kontserdiõhtu infot ja märkasin kohe, et seal oli selge sarnane muster,“ rääkis teadlane ja lisas, et „kui õhtute andmeid omavahel võrrelda, on nad sisuliselt identsed“. 22. juuli ja 23. juuli õhtu põhivahe on üks 26-minutiline langus. „Ma küsisin üle ja 23. juulil kontsert viibis ligi pool tundi, seega kõik klapib,“ sõnas Caplan-Auerbach.

Kuigi nn Swifti värina ja nn Elaja värina vahe on vaid 0,3 magnituudi, siis tegid seismoloogi sõnul popstaari fännid spordisõpradele ära. „Vappumine oli kaks korda suurem, kui nn Elaja värina puhul. See oli kohe kindlasti topeltsuur.“