Tegemist polnud päris tavalise reiviga, vaid see peeti Catherine’i ja tema abikaasa prints Williami naabritele Cholmondeley markiile ja tema abikaasale kuuluval alal. Samuti ei olnud Houghton Festival mõeldud päris igaühe jaoks. Korralduse ja piletihindade poolest oli silmas peetud ainult kõrgemasse klassi kuuluvaid osalejaid. Üritus on tuntud selle poolest, et seda reklaamitakse Suurbritannia ainsa 24 tundi kestva festivalina.

Daily Maili andmetel polnud Catherine kohe kutset vastu võtnud, kuid ühisel õhtusöögil suutsid naabrid ta nõusse saada ning ööpimeduses liiguti festivalialale. On teada, et alles hiljuti käis William ilma abikaasata Londoni ööklubides pidutsemas, ning võib arvata, et printsessile kulus samuti ära üks peoõhtu üksinda.

„Catherine läks algul selle mõtte peale üpriski närvi, kuid pärast pikka arutelu oma turvameestega otsustas koos nendega sinna suunduda. Williamit polnud kaasas,“ ütles allikas Daily Mailile. Esialgse info järgi olevat William samal ajal sõpradega metsa jahile läinud.