Autorallisõitja ja Rally Estonia korraldaja Urmo Aava kõrval suvaliselt meetreid ja pöördeid lugeda ei saa just igaüks. Minule usaldas Rally Estonia teine korraldaja ning ühtlasi Urmo kaardilugeja Janno Siitan oma märkmed ning õpetas neid ka kasutama. Kui palju sellest kõigest kasu oli, eks seda näeb juba videost.

Urmo ja Janno tegid oma esimese ühise ralli 2022. aastal jaanuaris Toyota GR Yarisega ja sedaaegu sõitsid nad ohutusautot ehk nr 0-i. Enne kui Janno Urmo kaardilugejaks hakkas, sõitis Aava viimati 2009. aastal Soome MM etapil.

Yarisega sõitsid Urmo ja Janno kokku kaks rallit. Sealt edasi võeti kasutusse Subarud, millega sõidavad nad siiani. 2022. aasta Lõuna-Eesti ja Paide Rally sõitsid nad ohutusautot ja esimene ralli, kus koos võistlesid, oli 2022. aasta sügisel Saaremaa rallil, mis kahjuks tehniliste viperuste tõttu esimesel kiiruskatsel pooleli jäeti.

Sel aastal teevad Urmo ja Janno kaasa kolm rallit. Teid on käidud vallutamas juba Raplas ja ees ootab veel Paide ja Saaremaa ralli. Rapla ralli õnnestus meestel kenasti ja seal saadi ka üldarvestuses kaks kiiruskatse võitu.

Auto, milles mina Urmo kõrval tähtsat nägu tegin, oli Subaru Impreza STI N11. Puhtalt enda äranägemise järgi arvan, et kiirendamine võis tavalisest Tartu maantee omast veidi valjem olla. Keha sai igal juhul väga soojaks ja kogu kogemus jättis adrenaliininäljaseks... Minu elu kõige kiiremad kolm minutit kindlasti!

Kuidas nägi välja testsõit ja selleks valmistumine, seda näeb juba videost!

Delfi kogupaketi tellijad näevad ka Humus Paide Rally teisest päevast otseülekannet.