Louis Tomlinson pole kunagi olnud oma ideedes, loovuses ja muusikas nii kindel kui praegu. Briti superstaar sirutas tiivad, murdis end vabaks ega ela enam „One Directioni“ varjus. Koos oma bändiga valitseb ta ise areene Mehhikost Pariisini. Louisil on isegi Guinnessi rekord – ta müüs 2020. aastal Londonis toimuvale virtuaalkontserdile enam kui 160 000 piletit ja temast on saanud iseseisvalt edukas live-artist.

Ei saa aga eitada mida ta saavutas ansambliga One Direction - muusikaajaloo üks edukamaid poistebände, kes müüsid tuurid välja minutitega, saavutasid edetabelite esikohti ja võitsid miljonite noorte südameid. Nüüd elavad nad kõik eraldi elu ja rändavad mööda maailma ringi. Ainuüksi instagramis on tal täna ligi 19 miljonit fänni ja twitteris on see arv veelgi suurem – lausa 36 miljonit. Muide, huvitav fakt - kuigi Harry Styles on alati olnud bändi nägu, oli Louis viie hulgas peamine laulukirjutaja.

Louis tuleb meile esitlema oma teist albumit „Faith In The Future“, mis ilmub 11. novembril. Louis andis oma esimese kauamängiva (“Walls“) välja vahetult enne pandeemiat. Kriitikud on juba välja toonud, et britt demonstreerib oma mitmekülgset laulukirjutamisoskust ja säilitab autentsuse uue albumi igas loos. See on eelmisest tõsisem ja hingestatum plaat. Ema ja õe kaotus andis talle uue vaatenurga. Viimase albumi kaasprodutsendid olid Rob Harvey, Dan Grech (The Killers, The Vaccines, Halsey), Nico Rebscher (Alice Merton), Joe Cross (Courteeners) ja „Hurts“ liige Theo Hutchcraft.

„Minu muusikaline missioon ei ole kirjutada Hollywoodi stiilis laule pöörasest armastusloost. Kuna olen pärit Põhja-Inglismaalt ja kasvasin üles armastades bände nagu Arctic Monkeys ja Oasis, siis see oleks mulle igav. Minu eeskujud räägivad inimeste lugusid selgelt ja ehedalt. See on muusika olemus,“ ütleb Tomlinson.

Kuid Tomlinson pole ainult artist, kes loob head popmuusikat. Ta on aastaid pühendanud oma tähelepanu, aja ja sissetuleku heategevusele, eriti lastehaiglate, UNICEF-i ja liikumise Black Lives Matter tegevusele.

Faith In The Future tuur saab olema suur. Louis on naljatanud, et teel olemine pakub talle ilmselt rohkem rõõmu, kui peaks. Ta ei eralda end teistest tiimiliikmetest, vaid magab igal õhtul meeskonnaga koos oma tuuribussis ja naudib seda. Kui viimasel ajal on palju räägitud sellise tempo emotsionaalsest kahjust (Shawn Mendes, Justin Bieber ja paljud teised nimekad artistid on oma tuurid ära jätnud), siis Louis tundub seda hästi taluvat. Ta veetis suurema osa sellest aastast ratastel, mängides ligi 100 kontserti poolele miljonile fännile.

Kes teab, võib-olla aitab L. Tomlinsoni viibimine Tallinnas ka Harry Stylesi Eestisse kutsuda?