Prints Andrew sattus skandaalikeerisesse mõned aastad tagasi, kuna oli seotud Jeffrey Epsteini juhtumiga. Buckinghami palee teatas 2019. aasta sügisel, et prints Andrew kuninglikud kohustused peatatakse mõneks ajaks ning 2020. aasta mais teatati, et Andrew loobub kõigist oma avalikest rollidest Epsteiniga sidemete pärast.

Nüüd aga paistab, et kunagised probleemid on unustatud ja Andrew on taas avasüli kuninglikesse sündmustesse kaasatud. Prints Andrew'd märgati nädalavahetusel kirikus koos teiste siniverelistega ning ta sõitis sinna ühes autos koos prints Williami ja printsess Kate'iga. Väidetavalt oli ta vanem vend kuningas Charles III püüdnud Andrew'ga ära leppida ja kutsunud ta seetõttu Balmoralisse.

Briti väljaanne Mirror kirjutab, et tegemist on katsega integreerida Andrew tagasi perekonda pärast tema skandaalilainet, mis kuninglikule perekonnale parajalt peavalu valmistas.

Hetkel peab Andrew võitlust ka selle nimel, et saada tagasi politsei poolt talle tagatud kaitse, mis läheb Briti maksumaksjale maksma 3 miljonit naela aastas. Ta kaotas politseikaitse siis, kui temalt võeti ära kuninglikud kohustused. Häbisse sattunud Yorki hertsogi poolel võitleb kunagine siseminister Priti Patel, kes oli kirjutanud kuninga erasekretärile palvega kaaluda prints Andrew politseikaitse taastamist.

Samas on Andrew Balmoralis väljailmumise juures üks tõrvatilk. Kõigest mõni päev varem oli Mirror vahendanud, et ühe FBI advokaadi sõnul päästis prints Andrew siniverelisus teda suuremast uurimisest seoses Epsteini skandaaliga.