„Ühes suurepärases näitemängus on üks selline stseen, kus kolm maailmakuulsat kirjanikku kogunevad ühte suvilasse ja vaatavad õhtul merre ja naudivad päikest. Ja võõrustaja küsib nende käest, et mismoodi nemad merd kirjeldaksid? Mõlemad kirjanikud vastavad vastavalt oma stiilile: üks intellektuaalsemalt, teine emotsionaalsemalt.

Aga võõrustaja ütleb, et ta sirvis mõni aeg tagasi oma märkmeid ja leidis sealt kõige täpsema mere kirjelduse. Et meri on suur. Mulle tundub, et Ita puhul kehtib see sama. Et Ita on suur. Suur nagu meri,“ rääkis Raudsep südamlikus sõnavõtus.

Ta jätkas, et Ita kohta on palju erinevaid epiteete kasutatud, nagu näiteks „kuulus“, „armastatuim“, „tuntuim“ ja „grand old lady“. „Aga mulle tundub, et see üksainus sõna - „suur“ - on võibolla kõige täpsem. Me tegelikult ei tea, mida see suurus endas täpsemalt sisaldab. Me aimame seda ja tunneme selle ära, kui keegi on suur. Suur nagu meri,“ jätkas näitleja.

Vaata rohkem videost.

Täna saadeti Eesti Draamateatrist viimsele teele armastatud näitleja Ita Ever, kes lahkus meie seast 9. augustil 92-aastasena.