Prints Danielil on kaasasündinud neeruhaigus, mis on aastate jooksul halvenenud. Olukord läks lausa nii halvaks, et aastal 2009 tehti talle elundisiirdamine. Õnneks ei pidanud sobivat doonorit kaugelt otsima - Danieli isa Olle oli nõus pojale oma neeru andma ning operatsioon möödus õnneks edukalt.

Hiljutises intervjuus Rootsi meediale rääkis ta, et haiguse tõttu pole ta kunagi surmaohtu sattunud. „Kui dialüüsiravi ei oleks, oleks olukord teine. Mul vedas, et sain isalt toimiva neeru. Olen selle eest väga tänulik,“ avaldas peagi 50-aastaseks prints SVT-le antud intervjuus.

Mõnda aega pärast operatsiooni oli ta end siiski halvasti tundnud, kuid kehv enesetunne möödus peagi. Enam ei pööra ta oma neerudele pea üldse tähelepanu, vahendab Iltalehti. „Ma lihtsalt võtan ravimit iga päev, et neerud töötaksid,“ kirjeldab Daniel.

Prints Daniel tähistab oma 50. sünnipäeva 15. septembril. Too päev on Rootsis suur püha, kuna just sel päeval möödub ühtlasi ka 50 aastat sellest, mil Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf troonile tuli.