Ansambel Vox Clamantis tõi oma kavas Arvo Pärdi koorimuusika kõrvale Ameerika ühe tuntuma ja enim esitatud helilooja David Langi värske vokaalloomingu. 2022. aastal koostatud kogumik „Song of Songs“ ühendab endas peamiselt 2021. aastal loodud laule, mille tekstide loomisel on helilooja saanud inspiratsiooni piibli „Ülemlaulust“ - need on igatsevad, intiimsed pildid armastusest kesk ilu ja rahu. Laul „we were“ on kirjutatud ansamblile Vox Clamantis, kes toob Pärdi päevadel selle Eesti publiku ette esimest korda.

Kontserdil viibis ka helilooja David Lang, kelle muusika kõlas kontserdil Arvo Pärdi heliloomingu kõrval.

Ansambel Vox Clamantis toob oma kavas Arvo Pärdi koorimuusika kõrvale Ameerika Ühendriikide ühe tuntuma ja enim esitatud helilooja David Langi värske vokaalloomingu. Rohkelt tunnustusi saanud David Langi muusika tugineb sügavalt klassikalisel traditsioonil, kuid samal ajal loob ta pidevalt uusi vorme. Viljaka heliloojana on tema teoste kataloog mitmekesine, sisaldades oopereid ja muusikat teatrile, orkestri-, kammer- ja sooloteoseid. Lang on loonud muusikat filmidele, nende seas itaalia režissööri Paolo Sorrentino linateosed. Tema muusikat kasutatakse regulaarselt balleti ja nüüdistantsu teostes kogu maailmas. Tuntud on ta ka kui legendaarse nüüdismuusikaansambli Bang On A Can kaasasutaja.

2023. aasta Pärdi päevade kontsertidel on Arvo Pärdi looming dialoogis nii mitmegi heliloojaga. Pärt – Saint-Saëns; Pärt – Tormis; Pärt – Kõrvits; Pärt – Tüür; Pärt – Lang. Arvo Pärdi sünnipäevakontserdil 11. septembril kõlab vaid tema enda looming.