„See on olnud sügav, hingeraputav ja elumuutev rännak,“ ütles Lauri Laubre. „Albumi sünnilugu sai alguse juba 2007. aastal, kuid võttis aastaid, et sulandada kokku õiegusu liturgiline koorimuusika, eri riffid, kitarri- ja trummipartiid ning oma vana armastus - progerokk,“ kirjeldas muusik. „Eriti hea meel on, et Northodoxiani loomisse andsid suure panuse ka Eesti tippmuusikud - basskitarrist Raul Vaigla ja trummar Andrus Lillepea,“ lisas Laubre. Eraldi dramaatiline roll albumi valmimisel on Ukraina tippkitarristil Gennadiy Grimovil, kes salvestas laulude kitarripartiid sõjakeerises Mykolaivis õhuhäirete ja raketirünnakute keskel.

Northodoxiani idee hakkas idanema Lauri Laubre aastatetagusest külaskäigust Kiievissse, kus muusiku sõber tutvustas teda Ukraina õigeusu kõrgeima vaimuliku, Püha Kolmainu Dukonsky kloostri arhimandriit Isa Mihhailiga. Vaimulik viis teda kloostri kinnistesse pühakohtadesse, mille koorimuusika, palvete ja usule pühendumise atmosfäär jättis Lauri Laubrele väga sügava mulje. Ometi kulus aastaid ning Tallinnast Lõuna-Eesti metsade keskele kolimist, et anda albumile nii eriline sisu ja visioon. Isa Mihhail and materjalile ka oma õnnistuse, mida Laubre peab väga suureks tunnustuseks.

Kuue looga Northodoxian on tänasest saadaval kõikidel suurematel rahvusvahelistel muusikaplatformidel. Album jõuab kodulehe northodoxian.com muusikariiulile mõne päeva jooksul. Northodoxiani vinüül näeb ilmavalgust oktoobris.

Albumi väljaandja on Baltic Music Group, produtseerinud Lauri Laubre ja Nõuni Sunhill Productions.