Juba 19. korda toimuval valgusfestivali teemaks on „Pimeduse värvid“. Oodata on valgusinstallatsioone, muusika- ja valgusetendusi ning mänglevat tulede teekonda. Süüdatakse tuhanded küünlad ja lambid, mis tekitavad värve ja mustreid ning loovad pimedusse maagilise maailma.

Tänavuse festivali teeb erilisemaks ka see, et Kadrioru Park kaasas ühe installatsiooni loomisesse valgusefestivali sõpru, et hea idee saaks parima teostuse. Kõiki inimesi kutsuti üles otsima oma kapist, garaažist, pööningult või keldrist kasutuna seisvaid laelampide kupleid, millele nad soovivad anda uue elu. Annetajaid oli üle terve Eesti ning kõik nad saavad 15. septembril minna oma lambikuplit Viru tänavale kaema.

Kino Sõpruse ees esitatakse vaatemängu „Suur maalritöö“, Viru tornide müüridel ja Kadrioru kunstimuuseumi seintele tuuakse videoprojektsioonid ning Kadrioru paistiigil esietendub valgusetendus „Võlumets“. Tavapäraselt on kavas purskkaevude šõu koos muusika ja valgusega. Kadrioru pargi infopunkti juures saab kuulata president Lennart Meri mõtisklusi Eesti Vabariigi presidentidest.

„Pimeduse värvide“ pidulik lõpetamine toimub Kadriorus Luigetiigil 16. septembril kell 20.30, millele järgneb laulvate purskkaevude ja Tiit Kikase laserharfi-šõu koos hõbehäälse Elina Nechayevaga. Pillapalu platsil aga võib imetleda tõeliselt kaunist ja südantliigutavat ÖÖvalgel festivali valguslavastust „Õhtu ilu“.

Kuna parkimiskohtade arv on piiratud, paluvad korraldajad võimalusel tulla Kadriorgu, Tondiraba ja Pae parki ning vanalinna jalgsi, jalgratta või ühistranspordiga. Samuti paluvad kohalikud elanikud austada nende kodurahu.

Rohkem informatsiooni festivalist ja täieliku ajakava leiab Kadrioru Pargi kodulehelt. Festival on kõigile tasuta.