„Pärast tänast esimest loengut mõistsin – see oli väga õige otsus!“ hõiskas Ilves Facebookis, et püüaB nüüd kiirelt järgi jõuda septembris alustatud loengutele.

„Siduda end õpingutega oma täiskoormusega töökoha, kontserdielu ning oma kolme koolilapse kõrvalt. Püüan, ma vähemalt püüan! Ehk saan hakkama!“ ütleb Ilves, et tegelikult on tal äge tunne olla taas aktiivne tudeng.

„Juba mõte, et homme alustan saksa keele õppega, paelub mind väga! Saksa keele õppest hakkasin unistama endalegi üllatusena alles nädal aega tagasi ning siis ma veel ei teadnud, et juba kaks päeva hiljem leian magistriõppes end saksa keelt õppekavasse valimas! Elu on äge!“

2022. aastal sai Ilves Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias bakalaureusekraadi.

Silvia pühkis möödunud suvel kodumaa tolmu jalge alt ja sõitis mõneks ajaks Ameerikasse. Seal kontserte andes ootas teda ees ka üks kaunis suveromanss. „Ma läksin oma reisikorraldajaga riidu, sest tundsin ennast temaga ebaturvaliselt ja kaootiliselt. Jaaniõhtu kontserdil jäi mulle aga rahva seas silma üks tore mees, nimetagem teda Mister X - ma ei taha tema nime avaldada. Mehena ma teda ei oleks vaadanud, aga tal oli nii kuldne süda ja ta oli nii hoidev, tore. Ta tegi kõike, et mul jääks Ameerikast kustumatu mälestus. Tema ei tahtnud minu kui tuntud inimesega hoobelda. Ta oli väga tagasihoidlik - just sellist inimest ma vajan enda ellu ka siin Eestis. Mind pole ammu keegi nii hellalt ja austavalt kohelnud,“ rääkis Ilves Kroonikale.