Tegemist ei ole esimese korraga, kui Malmö linn Eurovisioni lauluvõistlust võõrustab. Varem on nad Euroopa muusikalise suursündmuse korraldamise võtnud ka aastatel 1992 ja 2013. Viimane Eurovision toimus Rootsis aga 2016. aastal ja siis võõrustas suurt muusikapidu Stockholm.

Malmö valiti välja Eurovisioni korraldajalinnaks eelkõige seetõttu, et Malmö Arenal on piisavalt ruumi, et mahutada sinna kõiki fänne, meeskondi, lauljaid ja muid külalisi ära. Linn on otsustanud Eurovisioni lauluvõistluseks panustada märkimisväärse summa - 30 miljonit Rootsi krooni ehk ligikaudu 2,52 miljonit eurot, vahendab Aftonbladet.

Malmö aga loodab ürituse arvelt teenida suurema summa, sõnas sealse vallavalitsuse esimees Katrin Stjernfeldt Jammeh Rootsi meediale. „Korraldasime Eurovisioni kümme aastat tagasi ja siis tehtud arvutused näitasid turismituluks umbes 185 miljonit Rootsi krooni,“ kommenteeris ta.

Kui 2013. aastal seal lauluvõistlus toimus, siis investeeris linn selle korraldusse ligikaudu 25 miljonit Rootsi krooni. 2016. aastal Eurovisioni võõrustanud Stockholmi kulutused olid aga neli korda suuremad ja küündisid 100 miljoni Rootsi kroonini. Toona kulus sellest aga pool ehk 50 miljonit Rootsi krooni kuludeks, mis puudutasid lauluvõistluse toimumiskohta. Siis renoveeriti ruume ja tehti muid töid, samuti paigaldati traadita internet.

Juba on paika pandud ka täpsemad kuupäevad, millal suursündmus Rootsis toimub. Poolfinaalid leiavad aset 7. ja 9. mail ning suurejooneline finaal toimub 11. mail.