„Olen kunagi lendamisest unistanud. Mulle lennukid väga meeldivad, mis ei tähenda, et sa seda oskad. Ja kui nüüd läksingi päriselt lennukooli õppima, helistasin oma instruktorile, et „Tere, ma olen Robert, tahaksin piloodiks saada“, siis ta muidugi naeris alguses. Olen nüüd esimesed lennutunnid ära käinud ja mulle tundub, et mu õpetaja on selle paari tunni jooksul minuga rahul olnud – kuna ma ise lennukeid nii väga fännan, siis sain aru, mida ma tegin ja mida teen,“ rääkis Robert, et õppida on tal veel väga-väga palju.

Robert oli oma esimese lennu juba sooritanud. Millal ta jälle õhku tõuseb? „Mul on teine lend juba tehtud, mis oli ilma kaamerateta ja tõsisem. Ja neid õppelende tuleb veel vähemalt 40–60 tükki. Lennunduses on lisaks lendamisele väga tähtis ka teooria,“ jätkas Robert.

Millal Robert seda kõike töö ja perekohustuste kõrvalt teha jõuab? „Ega ma ole esimene inimene, kes on selle läbinud, ja see õpe on väga hästi jaotatud kuude peale ära. On nädalavahetused, on lennud, on iseseisev õppimine. See on selline huvitav maailm. Mulle on viimase paari päeva jooksul kirjutanud üle kümne piloodi, kes on suurte lennukite piloodid,“ avaldas Robert, et professionaalsed lendurid on soovinud talle sel raskel teekonnal palju edu.

„Ma tean, et see on raske, ja olen valmis panustama oma aega. Luban, et hoian Eesti lennunduses pilootide lippu kõrgel. Ma annan endast parima!“ lausus Robert.

Juulis tähistas Robert koos oma elukaaslase Maarjaga poja Franzu esimest sünnipäeva. Küsimusele, mis on Robertile lapse kasvatamises kõige olulisem, vastas telenägu: „Et tema tervis oleks korras ja et ta oleks hoitud ja armastutud. Minu lapse ema tunded ja heaolu oleks kõige kõrgemal kohal. Ma hoian neid nii hästi, kui ma suudan.“

Mis Robert Rooli televisiooni juures kõige rohkem paelub? Vaata lähemalt videost!