30. septembril valmisid Poordi 5 aadressil linnaelanike ja turistide silme all Poordi Supergraafika 2023 projekti konkursi viimased võidutööd. Projekti tulemusel nägi esmakordselt Tallinna südalinnas ilmavalgust 100 meetrit pikk grafitikunsti väljapanek.

Sellel laupäeval täitusid noorte tänavakunstiga viimased 38 meetrit piirdeaiast. Kümme esimest tööd valmisid 29. juulil. Seekord andsid oma panuse tänavakunsti viis meeskonda ning kogu projekti jooksul osales grafiti joonistamisel üle 20 noore kunstniku.

„Oleme väga rõõmsad, et noored avaldasid soovi läbi kunsti ennast väljendada. Tänu nendele töödele muutus linnaruum palju rikkalikumaks ja unikaalsemaks. Enne uue hotelli ehitamist tahtsime anda noortele võimaluse praktiseerida tänavakunsti otse südalinnas, kus saavad seda imetleda nii tallinlased kui ka meie väliskülalised,“ ütles Estmak Capitali müügijuht Mihkel Kaarjärv.

Tallinna Haridusameti noorsootöö osakonna peaspetsialist Aleksei Jefimovi sõnul tulid kunstiteoste sündi väga paljud huvilised imetlema ning tagasiside on olnud üksnes positiivne.

„Estmak Capital oli esimene eraettevõte kes sellise ettepanekuga on MONO poole pöördunud ja pakunud noorte supergraafika suurürituseks oma pinda,“ lisas Jefimov.

MONO supergraafika projektide põhieesmärk on anda noortele kunstnikele võimalus legaalselt avalikus ruumis kätt proovida ja arendada oma grafiti oskusi. Tegemist on juba kuuenda supergraafika suurüritusega. Noorte kunstnike loominguga saab Tallinnas tutvuda ka näiteks Pärnu maantee viaduktil, Paljassaare 2 asuvatel pindadel, Vilde spordipargis ja Kivila pargis.