„Meie viimaseks kohtumiseks siinilmas jäi õhtu enne sinu lahkumist, kui me emaga olime taas püüdnud igat hetke sulle mugavamaks teha. Kui meie pilgud sinuga viimast korda kohtusid, siis teadsin, et sa oled asunud teele, mida meil kõigil tuleb ükskord käia… Mul on kohutavalt kurb, et minu suur väike venna pidi meid maha jätma, kuid ma tean, et seal kuskil oled sa hoitud…“ meenutab Marek Kalmuse õde Inna-Inga pisarsilmi.

Kroonika kirjutas viimati septembris, et tuntud eratreener ja endine kulturist Marek Kalmus sai juunis ootamatu vähidiagnoosi. Mehel oli 4. staadiumi maksavähk. Kalmus ütles, et siis oli arstidega vestlemine väga edukalt läinud. „Kallite rohtude jaoks, milleks ma raha headelt inimestelt palusin, on nüüd alles veel kuue nädala jagu,“ tõdes Kalmus.

„Vähk on põhimõtteliselt taandumas ja maks enam turses ei ole. Ka ei valuta ega pista enam maksapiirkond, kuid arsti soovitus oli praegusele olukorrale veel mitte liialt lootma jääda. Organism on kurnatud ja veel liiga nõrk, et ise lõpuni jõuaks terveneda. Seepärast peaks tema arvates kindlalt kuuri kordama või vähemalt pikendama niipalju kui võimalik,“ avaldas Kalmus toona.

Augusti alguses tuli ilmsiks, et Marek Kalmus on võidelnud juba mõnda aega raske haigusega.

„Kindlasti nii mõnigi on taibanud, et ma põen juba mõnda aega rasket haigust, mis on endisest minust jätnud veel järgi vaid haleda varju,“ kirjutas Kalmus toona oma Facebooki konto seinale. Põhjus, miks ta oma terviseprobleemiga avalikkuse ette otsustas tulla, on finantsiline. Mees ei avalikusta, mis haigust ta täpsemalt põeb ning millise ravimi jaoks raha kogub.

Kroonikale ütles Marek toona, et tegemist on 4. staadiumi maksavähiga. Esimesed sümptomid lõid välja juba kolm aastat tagasi, 2020. aastal. Viimase kahe aasta jooksul on ta kehakaal vähenenud 27 kilogrammi võrra.

Jaga
Kommentaarid