Prints Andrew sattus skandaalikeerisesse mõni aasta tagasi, sest oli seotud Jeffrey Epsteini juhtumiga. Buckinghami palee teatas 2019. aasta sügisel, et prints Andrew kuninglikud kohustused peatatakse mõneks ajaks, ning 2020. aasta mais teatati, et Andrew loobub Epsteiniga sidemete pärast kõigist oma avalikest rollidest.

Viimastel kuudel on spekuleeritud, et kuningas Charles on üritanud Andrew’lt ära võtta õigust Windsori lossis elada. Kuninglik ekspert väitis, et kuningas Charles ei saa venda Windsorist nii lihtsalt välja tõsta, sest Windsori loss ei kuulu kuningale. Loss kuulub Crown Estate’ile.

Augustis aga paistis, et kunagised probleemid on unustatud ja Andrew on taas avasüli kuninglikesse sündmustesse kaasatud. Prints Andrew’d märgati augusti lõpus kirikus koos teiste pereliikmetega ning ta sõitis sinna ühes autos koos prints Williami ja printsess Kate’iga. Väidetavalt oli ta vanem vend kuningas Charles III püüdnud Andrew’ga ära leppida ja kutsunud ta seetõttu Balmoralisse.

Briti väljaanne Mirror kirjutas toona, et tegemist oli katsega integreerida Andrew tagasi perekonda pärast tema skandaalilainet, mis valmistas kuninglikule perekonnale parajalt peavalu.