Välismeedia kinnitusel leiti „Sõprades“ Chandler Bingi kehastanud Perry laupäeval enda Los Angelese piirkonnas asuvast korterist uppununa.

Portaali TMZ väitel leiti Perry surnukeha mullivannist, kuid tema ümber ei olnud märke alkoholi ega uimastite tarvitamisest. Samuti ei olevat meedia väitel Perry surmas põhjust kahtlustada kuritegu ja allikate sõnul tuvastasid esimesena sündmuskohale jõudnud meedikud Perryl südame seiskumise. Seda infot pole aga veel kinnitatud.

Seriaali „Sõbrad“ tootnud filmistuudio Warner Bros. ütles oma avalduses, et filmikompanii on Perry surmast murtud. „Matthew oli uskumatult andekas näitleja ja oluline osa Warner Bros. stuudio televisiooni perekonnast. Tema geeniusest koomiku mõju tundis terve maailm ja tema pärand elab edasi veel paljude südames. See on südantlõhestav päev ja me saadame armastust tema perele, lähedastele ja fännidele,“ lisati avalduses.

Perry esindajad esialgu meediale midagi veel kommenteerinud ei ole.

1969. aasta 19. augustil Massachusettsi osariigis sündinud Perry kasvas üles Kanadas Ottawa linnas. Ta käis samas algkoolis, kus käis praegune Kanada peaminister Justin Trudeaugi.

Perry ema Suzanne Morrison oli ajakirjanik ja muu hulgas Justin Trudeau isa Pierre Trudeau peaministriajal ta pressiesindaja.

Perry kasuisa oli tunnustatud Kanada uuriva saate „Dateline“ ajakirjanik Keith Morrison. Tema pärisisa John Benett Perry oli näitleja ja modell – Matthew osales isegi noorena oma isa 1979. aasta politseiseriaalis „240-Robert“.

Los Angelesse kolis Perry teismelisena ning pärast väiksemaid teleosi värvati ta 1980ndate lõpus mängima Chazz Russelli tegelaskuju seriaali „Poisid jäävad poisteks“. Sealt edasi sai ta üha suuremaid rolle, kuni enda läbimurdeni 1994. aastal alanud „Sõprade“ seriaalis.

Ikoonilist Chandler Bingi rolli mängis Perry 10 hooaega ja sai selle eest 2002. aastal Emmy nominatsiooni. „Sõbrad“ on 1990ndate kõige tuntum telesari ning koos kaasstaaride Jennifer Anistoni, Courteney Coxi, Lisa Kudrow’, Matt LeBlanci and David Schwimmeriga teenis Perry sarja kõrgajal väidetavalt miljon dollarit osa kohta.

Hoolimata edust maadles Perry elu jooksul sõltuvustega. Perioodil 1997–2001 käis ta korduvalt võõrutusravil. 2016. aastal BBC-le antud intervjuus ütles Perry, et ta ei mäleta eriti „Sõprade“ kolmanda ja kuuenda hooaja vahelise perioodi filmimist. Samuti sattus Perry viimastel aastatel korduvalt meediasse enda räsitud välimuse tõttu.

2013. aastal rääkis Perry intervjuus ajakirjale People, et on aastaid kasutanud tugevat valuvaigistit Vicodin koos alkoholiga.

Mullu avaldatud elulooraamatus rääkis Perry, et aastaid tagasi pandi ta viieks kuuks ravimite kuritarvitamise tõttu haiglasse ja siis ütlesid arstid ta perele, et tal on vaid 2% võimalus ellu jääda. Pärast mitut nädalat koomat ja ligi aasta fekaalikogumise ehk kolostoomi koti kandmist otsustas ta opioidide väärkasutamise lõpetada.

Jaga
Kommentaarid