Tallinna kesklinnas asuv džässiklubi Philly Joe’s tähistab peagi oma 10. sünnipäeva. Klubi omanik Reigo Ahven rääkis sellest värskes intervjuus lähemalt ja avaldas, kuidas klubi tekkis.

„Esimene inimene, kellega rääkisin klubi algatamise ideest 10 aastat tagasi, oli mu naine. Kui tema oleks öelnud ei, siis seda ei oleks juhtunud ja ilma igasuguse ilustamiseta oleks siis tänaseks ära jäänud 1700 kontserti ja üle kahe miljoni euro oleks jäänud publikult muusikutele vahendamata. Kümne aasta jooksul oleks umbes 150 000-200 000 inimest saanud natukene vähem kultuurielu,“ tõdes Ahven.

Ta rääkis, et koos abikaasa Anuga käisid nad New Yorgis, kus külastati džässiklubi Village Vanguard, mis neile kohe hinge puges. „Kirjeldasin abikaasale oma ideed ja ta sai aru, mida ma tahan teha. Ta mõistis, et ilmselgelt läheb see maksma omaenda maja ja tuleb korteris edasi elada. Muidugi pidi loobuma maja ostmisest, sest tihtilugu läheb klubisse kuu aja jooksul rohkem vahendeid kui oma elamisse poole aasta jooksul. Aga midagi ei ole teha, inimesed elavad erinevalt, inimesi käivitavad erinevad asjad ja me oleme natukene selline džässipere,“ sõnas Reigo veel.

„Klubi algatamisse kaasasin ka sõbrad Marti Tärni, kes lahkus 2023. aasta suvel klubi omanikeringist, Joonas Oroperve ja Pekka Puolakka, kes on Soomes jurist ja tippinvestor,“ lausus ta.

Ka edasised plaanid on Reigol džässiga seotud. „Kui rääkida väiksematest unistustest, siis sooviks rajada Tartusse kultuuripealinn 2024 raames pop-up-džässiklubi. Ma väga loodan, et see õnnestub,“ ütles trummar.

Loe intervjuud Reigo Ahvenaga pikemalt edasi SIIT!

Jaga
Kommentaarid