Gala õhtujuhid Birgit Sarrap ja Stefan Airapetjan on väljakutse ees ühtlasi nii põnevil kui aukartuses, kuid mõlemad on veendunud, et kaaslane on selleks õhtuks ideaalselt sobiv. Birgitil on võimalus Eesti Muusikaauhinnad galat juhtida teist korda: „Mul on suur rõõm ja au võtta vastu muusikaauhindade show ja saate juhtimine ning saada sellest osa veel niivõrd siira, elurõõmsa ja andeka mehe kõrval nagu seda on Stefan. Ei saa salata, et aukartus vastutuse võtmise ja kogu selle võimsa ürituse läbi viimise ees on suur, kuid tean, et naudin seda 100%, meil saab väga lõbus olema ja kindlasti annan endast parima ja rohkemgi veel! Olles näinud üsna lähedalt antud suurürituse korraldajate tööd ja hoolt, mis nad organiseerimisse panustavad, tean, et sellest tuleb aasta võimsaim muusikasündmus ja loodan, et kogu meie armas Eesti rahvas ja muidugi meie muusikud hindavad seda kõrgelt. Ootan juba kannatamatult seda põnevat väljakutset ja et saaks meie andekatele nominentidele kaasa elama hakata!“

Stefanile on saatejuhtimine esmakordne kogemus: „Eelmisel aastal kui sain muusikaauhindadel neli auhinda poleks ma suutnud arvata, et järgmisel aastal saan vinget galat ise juhtida. 1. veebruaril saan ennast korralikult proovile panna, sest varem pole ma kunagi midagi taolist teinud. Mul on hea meel, et Birgit on minu kaassaatejuht, sest alati on parem kui algaja kõrval on keegi osavam. Ärge siis imestage kui kogemata tuleb paar šašlõki nalja või midagi taolist.“

Eesti Fonogrammitootjate Ühing (EFÜ) tunnustab juba 26. korda Eesti silmapaistvamaid muusikatootjaid, esitajaid ja autoreid. Antakse välja 20 auhinda, mille võitjad valib enam kui 150 liikmeline muusikaekspertidest koosnev žürii.

Kandideerida saavad albumid, laulud ja muusikavideod, mis on avaldatud perioodil 01.12.2022 – 30.11.2023 ja mis vastavad sündmuse veebilehel leitavatele kandideerimise reeglitele. Žürii alustab tööd detsembris. Tänase seisuga on kandidaatide nimekirjas üle 150 albumi.

Täna õhtul algusega kell 21.30 räägivad Kanal2 „Õhtu“ saates Birgit ja Stefan, mis meid Eesti Muusikaauhinnad 2024 gala raames ees ootamas on.

Kohapeal efektse sõu oma silmaga tunnistamiseks on gala piletid tänasest müügil Piletilevi keskkonnas ja müügipunktides.

Eesti muusika suursündmuse eksklusiivne teleülekanne jõuab vaatajateni Kanal2 vahendusel.

Eesti Muusikaauhindade veebilehel leiab info muusikaauhindade ajaloost, saab lugeda uudiseid, tutvuda varasemate aastate võitjatega ning sirvida pildimaterjali saab SIIT!