Tupac Shakur suri 1996. aastal Las Vegases toimunud tulistamise tagajärjel ning pea 30 aastat hiljem on räppar nomineeritud parima muusikafilmi kategoorias viieosalise dokumentaalseriaali „Dear Mama“ tunnusloo eest. Alberti ja Allen Hughesi loodud miniseriaal linastus möödunud aastal ning sinna kaasati Shakuri samanimeline hittlugu, mis tuli välja aasta enne tema traagilist surma, vahendab CNN.

Lisaks Shakurile on parima filmimuusika kategoorias nomineeritud 2016. aastal lahkunud David Bowie („Moonage Daydream“) ning 2020. aastal lahkunud Little Richard („I Am Everything“). Samuti on nomineeritud Lewis Capaldi („How I’m Feeling Now“) ja Kendrick Lamar („Live From Paris, the Big Steppers Tour“).

Shakuri Grammy nominatsioon tuli vaid paar kuud pärast räppari mõrvas kahtlustatava ja endise jõugujuhi Duane Davise arreteerimist. Arvatakse, et Shakuri mõrvamise ajendiks võis olla räppari ja Davise vennapoja vaheline kaklus, mis leidis aset vahetult enne tulistamist.

Üks hip-hopi tunnustatumaid nimesid Tupac Shakur avaldas oma suhteliselt lühikese karjääri jooksul 11 stuudioalbumit ning tänaseks on artist müünud enam kui 74 miljonit plaati üle kogu maailma.

Dokumentaalseriaalis „Dear Mama“ astuvad teiste seas üles Snoop Dogg, Mike Tyson ja Gloria Cox. Sarja süžee keskendub Tupac Shakuri ja tema kadunud aktivistist ema Afeni Shakuri elule.

66. Grammyde võitjad selguvad 4. veebruaril 2024 Los Angeleses.