Teade esimesest surnud fännist jõudis avalikkuseni reede õhtul, misjärel staar ka sotsiaalmeedias kaastunnet avaldas. Popstaar nentis, et tema süda on kurvast uudisest murtud ning ta ei suuda uskuda, et traagiline juhtum üldse aset leidis. „Ma ei oska isegi öelda, kui muserdatud ma sellest olen,“ kirjutas ta.

„Ta oli uskumatult ilus ja liiga noor,“ rääkis Swift fännist, kes reede õhtul enne tema kontserdi algust suri.

Swifti sõnul ei suutnud ta juhtumit Rio de Janeiros laval esinedes kommenteerida, sest oli sel hetkel veel niivõrd šokis „Tunnen sügavalt kaasa tema perekonnale ja sõpradele,“ tahtis staar aga oma fännidele teatada pärast show’d.

Brasiilia ajalehe Folha De Sao Paolo andmetel minestas fänn staadionil esireas oodates ülekuumenemise tõttu. 23-aastast Ana Clara Benevidest elustati kohapeal, kuid haiglasse jõudes seiskus ta süda jäädavalt, vahendas Daily Mail.

Taylor Swifti fännid lõõskava päikese eest enne kontserti varjumas.

Teine Swifti fänn, Gabriel Milhomem Santos, suri aga mõni tund pärast Swifti kontserdi külastamist, langedes pussitamise ohvriks. 25-aastase Santose käelt leiti Swifti fännikäevõru ning noormees oli parasjagu kuulsas Copacabana rannas jalga puhkamas, kui teda rünnati.

Brasiilias on viimastel päevadel olnud erakordne kuumalaine. Swifti kontserdi eel tõusis kuumus 39 kraadini, kuid tuntav õhutemperatuur võis kõrge niiskuse tõttu olla kuni 59 kraadi. Sotsiaalmeedias levivatelt videotelt ja piltidelt saab näha, kuidas Swift ärgitas staadionitöötajaid kontserdi ajal fännidele vett andma ning jagas ülekuumenenud kontserdikülastajatele ka ise joogipoolist. Ka Swiftil oli kuumuse tõttu raske esineda - ta hingeldas laval pidevalt.

Ülemaailmne popsensatsioon Taylor Swift saabus Brasiiliasse möödunud nädala alguses ning jõudis Rio de Janeiros anda ühe kontserdi. Enne Sao Paulosse suundumist pidanuks popstaar andma Rio de Janeiros veel kaks kontserdi, ent traagiliste uudiste valguses otsustas Swift need tühistada.