Los Angelese kohtunik otsustas esmaspäeval, et A$AP Rocky vastu on kogunenud piisavalt tõendeid, et esitada räpparile süüdistus oma endise sõbra ja kaastöötaja Terell Ephroni pihta tulistamises. Intsident leidis aset 2021. aastal Hollywoodi hotelli juures ning Ephron pääses kergete vigastustega.

Ülemkohtu kohtunik M. L. Villar tegi otsuse eelistungil, 20. novembril, pärast ligikaudu poolteist päeva kestnud ütluste kuulamist. Rocky ise aga ei tunnistanud end poolautomaatse tulirelvaga kallaletungis süüdi ega ilmutanud kohtusaalis istudes ühtegi silmnähtavat reaktsiooni, kui otsus teatavaks tehti, vahendab Yahoo Entertainment.

„Me ei ole pettunud ega üllatunud,“ kommenteeris Rocky advokaat Joe Tacopina. „Eeldasime, et läheme kohtu alla, oleme kogu aeg kohtuprotsessi planeerinud,“ lausus ta, olles kindel Rocky süütuses, kuigi väidetavalt on turvakaamera salvestiselt näha, et Rocky käes oli tulirelv ning ta tulistas sellest.

35-aastane hip-hopi staar, moemogul ja kahekordne Grammy nominent on suhtes superstaari Rihannaga, kellega tal on kaks väikest poega. Kui A$AP Rocky süüdi mõistetakse, ootab teda ees kuni üheksa aasta pikkune vangistus.

Rocky vahistati esmalt seoses käimaoleva juhtumiga 2022. aasta kevadel Los Angelese lennujaamas. Toona lasti ta vabaks 550 000 USA dollari suuruse kautsjoni vastu vabaks. Tegemist ei olnud aga esimese korraga, kui A$AP Rocky vahistatud on. 2019. aastal peeti ta kinni Rootsis, kui muusiku sõpruskonnal tekkis tüli kahe teise meesterahvaga.