Raadio 2 õhtune vöönd on olnud kureeritud muusikaline programm, kus on eetrisse pääsenud ja seeläbi populariseeritud muusikastiilide techno, house, elektroonika, electro, metal, indie, punk, postpunk, kantri, industrial, hiphop, reggae, R’n’B, soul, funk, folk, maailmamuusika, drum’n’bass, ambient, EBM, weird shit ja experimental artiste ja DJsid Eestist ning mujalt maailmast.

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse ja Raadio 2 uue juhtkonna (peatoimetaja Margus Kamlat, programmijuht Bert Järvet) plaanide kohaselt lõpetatakse õhtuse vööndi 44 saatest 37 saate eetriaeg alates 2024. aasta algusest. Argipäeviti täidetakse õhtuse vööndi aeg Raadio 2 muudetud programmis alles jäävate saadete kordus esituste ja/või playlist’iga.

Sellega võetakse ära riiklikul toel toimunud alternatiivse muusika platvorm, mis on olnud oluliseks hapnikuallikaks nimetatud stiilide kuulajatele, artistidele, DJdele ning muul viisil muusikavallas töötavatele inimestele.

Meeleavalduse korraldaja Kristopher Luigend: „Muuta nii totaalselt – hävitamise mõõtmes – midagi, mis seda hetkel ei vaja, on väga arusaamatu. Siiamaani pole keegi eesootavaid muutuseid adekvaatselt meile ega ka laiemale üldsusele suutnud selgitada.“

Lisaks reedel Raadiomaja vastas Politseipargis toimuvale meeleavaldusele kogutakse Raadio 2 õhtuse vööndi likvideerimise vastu ka allkirju keskkonnas petitsioon.ee.

Meeleavaldus „Toome kuulajad raadiole lähemale“ Facebookis: https://fb.me/e/3jZV2iOtQ