Weekend festivali turundusjuht Atro Anttila põhjendas vanusepiirangut sellega, et alaealiste festivalikülastajate arv on aastatega vähenenud - vaid umbes kaks protsenti 2023. aastal külastanutest olid alaealised, vahendab Iltalehti.

Anttila sõnul aitab uus vanusepiirang kaasa ka festivali teeninduskogemuse paremaks muutmisel, näiteks muutub liikumine erinevate festivalialade vahel sujuvamaks. Tegemist oli loomuliku otsusega, lisas turundusjuht.

Festival oli oma algusaastatel noorte seas aga väga populaarne. Muuhulgas on Soome meedia aastate vältel korduvalt teatanud, et politsei on Weekend festivali alaealistelt külastajatelt alkoholi ja narkootikume konfiskeerinud.

Weekend festival sai Soomes alguse 2012. aastal. Üritust on Soomes korraldatud Espoos, Helsingis ja Hämeenlinnas. Kolm päeva kestevat festivali külastab tavaliselt ligi 70 000 inimest. 2018. aastal pääsesid Weekendi festivalile alla 10-aastased lapsed eestkostja saatel tasuta. Toona jagati tasuta pileteid ka üle 69-aastastele.

2024. aasta augustis leiab Weekend festival aset Espoos Vermo pargis.