Alates 2024. aasta jaanuarist vahendab Pärnu ja Pärnumaa uudised rahvusringhäälingu tele- ja raadiouudistele ning veebiportaali Kristi Raidla, kes võtab ameti üle Ester Vilgatsilt.

„Oleme Ester Vilgatsile väga tänulikud pikaajalise pühendunud töö eest ERR-i uudistetoimetuses. Kristi Raidla eestvedamisel on Pärnu ja Pärnumaa sündmused kindlasti ka edaspidi hästi kajastatud,“ ütleb ERR-i uudistetoimetuse juht Anvar Samost.

Kristi Raidla

Kristi Raidla on omandanud Tartu Ülikoolis magistrikraadi ajakirjanduses ja kommunikatsioonis ning õppinud lisaks turismi- ja hotelliettevõtlust. Haapsalus sündinud ja Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi lõpetanud Raidla on Pärnus elanud tänaseks rohkem kui 20 aastat. Alates 2017. aastast on ta töötanud Politsei- ja Piirivalveametis Lääne prefektuuri pressiesindajana Pärnus.

Ester Vilgats on ERRile vahendanud uudiseid Pärnust ja Pärnumaalt pisut üle 15 aasta. Ta rääkis oma ETVsse tööle sattumisest lähemalt 2015. aastal Maalehele. Kui 1997. aastal kuulutas ETV välja konkursi Pärnus korrespondendi leidmiseks, siis Vilgats seal ei osalenud, sest muud tööd oli tal sel ajal tohutult palju. Samuti küljendas ja toimetas ta mitut Pärnumaa omavalitsuse ajalehte.

„Siis selgus, et konkursil osalejaid polnudki ja nii kutsus Pärnu toonane linnapea Vello Järvesalu mind ühel päeval enda juurde. Kohal olid ETV juht Toomas Lepp ja telereporter Andres Raid, kes olid tulnud linnapeale oma muret kurtma. Et ehk teab tema kedagi, kes võiks hakata Pärnust uudiseid edastama,“ pajatas ta ja nii pakutigi talle võimalust hakata „Aktuaalsele kaamerale“ kaastööd tegema.

„Füüsilisest isikust ettevõtjana tegin AK-le tööd kuni 2008. aastani. Selleks ajaks olid Eesti Raadio ja ETV ühinenud, vastloodud ERR kolinud oma Eesti Raadio Pärnu stuudio suurematesse ruumidesse ja mõistagi ei sobinud enam, et ma teen telelugusid, mille all on minu nime kõrvale märgitud ka minu põhitöökoht ehk ajaleht Pärnu Postimees. 2008. aasta detsembrist olen tööl ERRi Pärnu stuudios,“ avaldas Vilgats kaheksa aastat tagasi.