„Ma arvan, et sa oled mitte ainult Eesti mõistes, vaid ka maailma mõistes täiesti ainulaadne inimene,“ iseloomustas saatejuht Marko Reikop muuseumilembest Andrus Vaarikut.

„Muuseumipoed on tõesti minu nõrkus,“ tunnistas Vaarik. „Muuseumid kehastavad minu jaoks mingit teist maailma. Sellist maailma, kuhu ma olen alati minna tahtnud ja kust ma osa tahaksin saada,“ põhjendas näitleja, miks ta alati muuseumidest meeneid ostab. Näiteks meeldib Vaarikule soetada muuseumidest kaasa mustrilisi sokke, mida ta otse-eetris demonstreeris.

Eesti muuseumipoodide ühise pühade-eelse jõulumüügi valguses saatsid muuseumipoed „Ringvaatele“ omanäolisi meeneid, mida Reikop ja Vaarik üheskoos uudistasid. Muu hulgas oli meenete seas vagiinakujuline võtmehoidja ja peenisekujuline kaelapadi. Viimase otstarbekust katsetas Vaarik ka stuudios.

„Oled sa kunagi näinud sellist asja nagu vagiina-võtmehoidja tervisemuuseumilt?“ küsis Reikop Vaarikult. „Või ka pankrease?“ näitas ta teistki võtmehoidjat. „Fantastiline! Muuseas ma käisin tervisehoiumuuseumis ja ma üllatusin sel hetkel ka, aga neid vagiinasid ja pankreaseid ma ei näinud,“ muheles Vaarik.

„Või näiteks on siin peenisekujuline kaelapadi,“ jätkas Reikop. „Lendad lennukis ja võtad sellise peenise kotist välja, paned kaela ja muide – see on veel väikese taskuga,“ tutvustas saatejuht.

„Mul ei olegi tegelikult lennuki kaelapatja,“ tunnistas Vaarik enne kaelapadja proovimist. „Jaa-jaa, see ajab asja ära küll,“ oli ta padjaga rahul.