„Barbie“ pälvis tänavu nominatsiooni parima komöödiafilmi, režissööri, stsenaariumi ning parima kassahiti saavutuse kategoorias. Lisaks sai näitleja Margot Robbie „Barbie“ filmiga parima naispeaosa nominatsiooni ja Ryan Gosling parima meeskõrvalosa nominatsiooni. Parima originalloo kategoorias pälvis „Barbie“ aga lausa kolm nominatsiooni - ära märgiti Billi Eilshi ja Finnease „What Was I Made For?“, Mark Ronsoni ja Andrew Wyatti „I’m Just Ken“ ning Caroline Ailini, Dua Lipa, Mark Ronsoni ja Andrew Wyatti „Dance The Night“.

Sel suvel ilmunud ning palju kajastust saanud Cristopher Nolani „Oppenheimer“ pälvis „Barbie“ järel kaheksa nominatsiooni - film märgiti muu hulgas ära parima draamafilmi, režissööri, stsenaariumi, filmimuusika ja kassahiti saavutuse kategooriates. Lisaks sai „Oppenheimeris“ üles astunud Cillian Murphy parima meespeaosa, Robert Downey Jr. parima meeskõrvalosa ning Emily Blunt parima naiskõrvalosa nominatsiooni.

Ka draamafilm „Killers of The Flower Moon“ kogus selleaastastel Kuldgloobustel seitse nominatsiooni, olles ära märgitud nii parima draamafilmi kui ka stsenaariumi ja filmimuusika kategooriates.

Parima kassahiti kategoorias jagatakse tänavu Kuldgloobus välja esmakordselt, samuti on auhinnagala täienenud parima stand-up koomiku kategooriaga. Parima kassahiti preemia jagatakse välja filmide vahel, mis on läinud aastaga kogunud kõige rohkem tulu või vaatamisi ning mis on ka loominguliselt kõrgel tasemel.

Vaata kogu listi Kuldgloobuse nominentidest siit.

Kuldgloobused jagatakse välja 7. jaanuaril 2024.