„Eks ta natuke kibemagus moment ole, aga ma ei saa ka midagi muud teha, kui naeratada, kui ma seda ilusat plakatit näen. Tõesti, natuke on kahju küll, aga niimoodi see lugu on, et meil siis mõlemal prooviprotsessi ajal olnud külmetused ja kõik muud asjad, mis hoiavad meid proovidest eemale,“ selgitas Soosalu saates „Õhtu!“.

Tema sõnul on see tema jaoks esmakordne, et juba mõned nädalad enne kontserti toimumist langetatakse otsus minna sellises koosseisus avale hoopis järgmisel aastal. „Hetkel oli targem anda asjale hoopis teine käik,“ lisas ta.

Teise käigu all mõtles Soosalu seda, et ta läheb tuurile hoopis pianist Holger Marjamaaga. Nad on olnud sõbrad juba lapsepõlvest saadik ja 13 aastat (koos eelklassiga) klassivennad. „Mõnes mõttes võib öelda, et see on väga uus ja üllatuslik süžeepööre, siis tegelikult me oleme Holgeriga nii kaua koos mänginud pilli ja musitseerinud, muusikutena üles kasvanud, et on isegi pigem veider, et me pole siiamaani kahekesi veel kontserte koos andnud,“ ütles Soosalu.

Ta viskas nalja, et kuna Kasar elab temaga ühes kortermajas ja Marjamaa temast üle tee, siis tehniliselt saab täidetud lubadus minna jõulutuurile naabrimehega. „Selles mõttes pole ju midagi muutunud,“ lisas ta.