Laupäeva esimestel minutitel avaldati EKRE Põhja-Tallinna ringkonna Facebooki lehel postitus fotoga, kus erakonna liikmed kutsuvad inimesi endale ligi astuma, et pühade puhul neile kommi jagada. „Austatud lapsed ja täiskasvanud, kui te olete sel aastal hästi käitunud, siis julgelt pöörduge kommide saamiseks päkapikkude poole!“ hõisatakse postituse alguses.

„Pühapäeval, 17.detsembril saab Stroomi keskuse kõrval ajavahemikus 11.30–14.00 näha EKRE päkapikud (sic!) headele Põhja-Tallinna elanikele maiustusi jagamas,“ kirjutati veel. Postituse juurde lisati foto neljast EKRE liikmest, mis paistis tausta järgi olevat tehtud millalgi sügisel. Maas on näha langenud lehti ja tööhoos liikmed seisavad brošüürilademete ees, millega enda erakonna poliitikuid tutvustatakse. Samuti on pildil korvikene, kus tunduvad olevat tikutoosid.

Foto muutis koomiliseks aga see, et neljale liikmele on saabuvate pühade puhul fototöötluse käigus pähe pandud päkapikumütsid. Vahvad päkapikumütsikesed peaksid varjama liikmete tavalisi mütse, kuid kõigil juhtudel pole fotode tuunimine sellega eriti hästi õnnestunud. Humoorikas vaatepilt on välja toodud ka postituse all kommentaariumis. „Uhked peakatted,“ torkas üks kommenteerija. „Aasta photoshop’i auhind sellele üleskutsele!“ leidis teine.

Foto tekitas ka Twitteris (nüüd X) arutelu, kui üks kasutaja jagas jõulupostituse tegemise head valemit. „Kuidas teha jõulupostitust? a) võta vana pilt; b) photoshop’i päkapikumütsid juurde; c) kutsu head lapsed kommile; d) unusta tikutoosid kommideks muuta,“ kirjutas ta oma säutsus, mis tõi kaasa elava mõttevahetuse nii koomilise vaatepildi kui ka keeleapsaka üle.

Ühel õnnelikul säutsujal õnnestus ka lubatud komm kätte saada. Lisaks skooris ta EKRE liikmetelt tikutoosi.