Uues Laines toimuv õhtune kontsert on jagatud kaheks osaks. Esimesele set’ile eelneb live-intervjuu, mille viib läbi muusikaajakirjanik Merit Maarits. Set’ide eel, vahel ja järel valivad muusikat DJ-d Johanna, Kristjan ja Taivo Tenso. Puuluup lubab, et esitamisele tulevad ka mõned uued lood. „Vähemalt kaks. Või üks. Kolm. Vanad hitid ka.“

Puuluup koosneb kahest muusikust: Ramo Teder (sooloartistina Pastacas) ja Marko Veisson (kes on ka antropoloog ja õppejõud). Duo mängib Hiiu kandleid ning kasutab luupreid ja muid efektiplokke, kõikudes pärimuse ning kaasaegsete muusikastiilide piiril, flirtides nii maailmamuusika, underground’i kui ka popiga.

Duo avaldas oma esimese albumi „Süüta mu lumi“ kevadel 2018, topeltsingel „Kasekesed / Käpapuu“ ilmus 7-tollisel vinüülil kevadel 2020. Album „Viimane suusataja“ ilmus sügisel 2021. Kõik lood on välja andnud plaadifirma Õunaviks.

Live-koosseisuna on Puuluup kontserte andnud juba üle seitsme aasta. Lisaks arvukatele esinemistele Eestis on nad üles astunud USA-s, Hiinas, Saksamaal, Soomes, Tšehhis, Ungaris, Poolas, Rootsis, Leedus ja Lätis.

Välisministeerium tunnustas Puuluupi eelmisel nädalal kultuuripreemiaga „ugri tuuma viimise eest üle maailma“.

Eesti Laul 2024 konkursil esineb tänavu Puuluup koos ansambliga 5miinust looga „(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi“. Lugu avaldati paar nädalat tagasi ning on sellest ajast peale roninud nii Spotify kui ka YouTube’i muusikaedetabelis esikohale.

Start on küll hea, aga 5miinuse räppar Kohver hoiab veel oma hobuseid: „Enne, kui rahvas meid laval näinud pole, ei saa millegi peale kindel olla! Poolfinaalis pärle jagub ja eks kõik peame oma tippvormi ajastama.“

Bändi sõnutsi räägib laul sellest, et nende kuulsus jõuab neist endist tihtipeale ette, eelarvamustest ja sellest, et tuleb olla ikka sina ise. Ja muidugi meelemürkide (edukast) vältimisest.

Lugu on saanud sooja vastuvõtu ja heakskiidu ka tulihingeliste Eurovisioni-fännide seas. Tuntud Eurovisioni-blogis Wiwibloggs käib praegu ka hääletus, kus 5miinuse ja Puuluubi lugu võitleb esikoha nimel möödunud aastal Eesti Laulul teiseks jäänud Olliega.