Filmi tootis World’s Fair Pictures ja selle valmimisel ostis õigused ära maailma tippmüügiagent Magnolia Pictures, kelle tegevuse kaudu on see jõudnud Eesti levitaja Hea Films kätte ja kohalikku kinolevisse.

Filmi tootmine toimus täies mahus Eestis aastal 2021. Filmi režissöörid on Lee Roy Kunz (kes mängib filmis ka peaosa) ja Cru Ennis ning operaator on Isaac Baumann. Peale režissööride ja operaatori oli kogu filmi meeskond Eestist ja eestlaste regionaalsed partnerid.

Filmis astuvad üles rahvusvaheliselt tunnustatud näitlejad Alexander Siddig (Game of Thrones, Peaky Blinders, Star Trek) ja Thomas Kretschmann (King Kong, Resident Evil jt), kelle kõrval on põhirollides ka itaallanna Maria Vera Ratti ja Eesti näitleja Jaune Kimmel. Lisaks on filmis palju teisi Eesti näitlejaid kõrval- ja taustarollides. Kogu rahvusvaheliste näitlejate valiku viis läbi Eesti ettevõte Agency Icon, Terje Kissa ja Kärt Väinola juhtimisel.

Erilist tähelepanu on pälvinud filmi grimmi eriefektid ja selle kunstnikud Liisi Põllumaa ja Anders Bratås (Rootsi). Nimelt pakuti Põllumaa ja Bratåse kandidatuurid USA grimeerijate liidu auhindadele (11th Annual Make-Up Artists & Hair Stylists Guild Awards). Hetkel on esimene kadalipp läbitud ning grimmikunstnikud on valitud pikka nimekirja, mille põhjal hakkavad sealse erialaliidu liikmed hääletama. Sellist tunnustust ei ole Eesti grimeerijad siiani rahvusvaheliselt pälvinud.

Lisaks valis sel nädalal filmiajakirjanduse lipulaev, ajakiri Variety, välja 2023 aasta 16 parimat õudusfilmi, mille seas „Päästa meid“ tõsteti üheksanda koha vääriliseks. Välja toodi filmi „ennenägematut visuaalset keelt ja suurepäraseid võttekohti, valgus- ja operaatoritööd“ mis on suur tunnustus ka Eesti meeskonnale.

Filmi tehti Lagedi mõisas, Rogosi mõisas, Sagritsa muuseumis, Maardus, Kuusalus, Suurupis, Paldiskis, Kiiu-Soodla metsas, Tallinnas Toompeal, Volta tehases, Balti jaamas, Energia kohvikus, Edelaraudtee depoos, Mustpeade majas ja eramajades-korterites, kus ka kohalike elanike abi oli filmi valmimise juures väga oluliseks toeks. Eesti produtsendid soovivad tänada filmi eestipoolset rahastajat, kogu meeskonda ja kohalikke elanikke, kes võtteperioodi panustasid ning taustanäitlejaid kelle abita oleks Eestis filmi tegemine võimatu.

Filmi sisu kätkeb selle ümber, et Vatikan saadab kaks preestrit kaugesse kloostrisse, kus üks nunn (Maria Vera Ratti) väidab, et on pühast vaimust viljastunud. Kristlike detektiivide missiooni põhjuseks on iidne ettekuulutus, mille kohaselt peaks neitsil sündima kaksikud poisid, kellest üks on uus Messias, teine aga... Anti-Kristus!

Filmi tootis tootmisteenusfilmidele suunatud firma FantomFox. Kinodesse jõuab film homsest ehk 22. detsembrist.