ETV ja ETV2 peatoimetaja Urmas Oru sõnul ületab „Kinoteatri õhtuse vööndi“ viimane osa hea huumori ja satiiri piiri ning see on ETV eetri jaoks sobimatu.

„Saate viimase monoloogi keskmes on Eesti Rahvusringhääling ja meie kolleegid, keda halvustatakse ja solvatakse nimeliselt ja isiklikul pinnal. ERR-i tegevust on erinevatest aspektidest kritiseeritud pea igas eelnevas saatesarja osas, mistõttu on sellest veel omakorda ülevõimendatud ja osaliselt kuulujuttudele põhineva kontsentraadi esitamine täiesti põhjendamatu,“ põhjendas Urmas Oru programmilist otsust.

„Lisaks halvustavale ja lahmivale lähenemisele sisaldab tekst hulgaliselt faktivigu ega puuduta laiemaid ühiskondlikke teemasid, erinevalt saatest varem läbi käinud teemadest nagu alkoholi tarbimine või koduvägivald.“

Urmas Oru jääb Kroonika kõnedele tabamatuks. Samuti jäävad tabamatuks Kinoteatri näitlejad Tõnis Niinemets ja Kait Kall. Ka saate stsenarist Paavo Piik ei võta Kroonika kõnet vastu.

Telekava järgi on aga „Kinoteatri õhtune vöönd“ täna kell 19.30 eetrisse jõudmas.

Käesoleva nädala jooksul on „Kinoteatri õhtune vöönd“ kajastanud nii eestlaste ületöötamisega kaasnevaid probleeme, alkoholitarbimist kui ka koduvägivalda.

Kinoteatri aastalõpusaade võtab läbi huumori, teravuse ja pisukese lootusrikkuse kokku selle aasta, mis tõesti tundub, et oli veel hullem kui eelmised. Saates pööratakse tähelepanu teemadele ja tunnetele, mis aastast kõlama jäid ning lohutatakse endid mõttega, et ilmselt järgmine tuleb veel hullem.