Olles 1990ndate lõpus veel abielus oma laste Luukas Kristjan Ilvese ja Juulia ema, ameeriklanna Merry Bullockiga, tõi ta toonase uue daami, Eesti Päevalehe marketingidirektor Evelin Int-Lamboti, tulevase Evelin Ilvese avalikkuse ette Estonia heategevuskontserdil.

Merry Bullock istus lastega üleval rõdul ja Toomas Hendrik Eveliniga saalis esireas. Selles, et ta väisas avalikku üritust uue naisega nii, et samas viibis ka tema seaduslik abikaasa koos nende lastega, Toomas Hendrik ise midagi eriskummalist ei näinud.

Seda, et Kroonika avaldas sellest pildiseeria ja loo, pidas Toomas Hendrik hiljem ühes eravestluses lausa poliitiliseks tellimustööks. Seda see kindlasti ei olnud. Kroonika tegi lihtsalt oma tööd, näidates tipp-poliitikut üritusel, kus juhtumisi viibis nii tema seaduslik abikaasa kui ka naine, kelle seltskonda ta eelistas oma abikaasa omale.

Fotomeenutus ajast, kui Toomas Hendrik Ilves ja Merry Bullock veel koos olid.

Aastaid hiljem, kui Postimehe ajakirjanik küsis, kuidas talle mõjus pildiseeria, mille Kroonika avaldas Estonia heategevuskontserdilt, vastas Toomas Hendrik: „Kindlasti mitte väga hästi minu lastele. Eriti kuna seal rünnati mind. Meil oli kokku lepitud Merry Bullockiga, et mina lähen sinna ja tema läheb sinna, ja siis tuleb mingi kommentaar selle kohta asjasse mitte puutunud suunast.“