Juba aastaid on avalikkusele teada, et nagu teistele perekondadele meeldib ka kuninglikul perekonnal jõulude puhul natukene nalja visata. Eriti palju panustatakse üksteisele tehtud jõulukinkidele, mis tehakse tavaliselt läbi huumori ja mille eesmärk on praktilisuse asemel pigem nalja pakkuda. Sel aastal plaanib prints William aga oma armsale abikaasale printsess Kate’ile midagi erilisemat kinkida.

Traditsiooni järgi veedavad Briti siniverelised tänase päeva ehk jõululaupäeva Sandringhamis Norfolkis. Seal vahetavad nad tavaliselt kell kuus õhtul omavahel kinke ja naudivad õhtust teejoomist. Kuninglikule perekonnale meeldib kingivahetus lõbusaks mänguks keerata - näiteks üritavad nad kingitusi ära peita nii, et keegi seda ei märkaks.

Kuningas Charles III endine ülemteener Grant Harrold avaldas väljaandele Express antud kommentaaris aimu, millised on kuningliku perekonna liikmete kingid teineteisele. „Jõulukingid on kuninglikule perele alati lõbusad. Aga Williami ja Kate’i puhul olen ma kindel, et nad kingivad teineteisele midagi ilusat. Kate saab tõenäoliselt Williamilt kingiks kella või ehteid,“ kergitas ülemteener saladuseloori kingituste suhtes.

Veel avaldas ta, et kuningas Charles hindab väga traditsioone ja soovib, et asjad toimuksid traditsioonilisel viisil. Samuti plaanib ta pühade olemust läbi aastate au sees hoida.

Jõululaupäeval kaunistab kuninglik perekond ka Sandringhamis asuvat jõulupuu ära. Seejärel peab perekond elegantse jõuluõhtusöögi.