Täna 70. sünnipäeva tähistav Ilves ei rääkinud lahutusest küll esialgse intervjuu käigus, kuid enne artikli valmimist küsiti president Ilveselt kommentaari üllatusuudisele tema ja Ieva Ilvese abielu purunemisest. „See polnud kerge otsus, meil olid koos toredad aastad ja armas poeg, kellele jäävad ema ja isa alati alles,“ ütles Ilves lühidalt Eesti Ekspressile.

Kuigi antud usutluses Ilves oma eraelust väga ei rääkinud, siis näiteks Kaja Kallase abikaasaga seotud skandaalist kõneledes vihjas ta ka oma varasematele liitudele. „Olles ise läbinud analoogseid olukordi – sa ei kontrolli oma abikaasat. Võib-olla nad teevad mingi lolluse või teeb mõni abikaasa tuttav või äripartner mingi lolluse, siis on jah paha lugu,“ sõnas kolm korda abielus olnud Ilves.

Lätlanna Ieva kinnitas Õhtulehele, et lahutada soovis Toomas. „Jah, Toomas soovis lahutust, kuid lootsin, et suudame oma suhte päästa. Kahjuks polnud see võimalik, kuna olin eemal (Ieva Ilves töötab praegu Ukrainas – toim) ja tulid avalikuks meie abielu õõnestavad faktid,“ sõnas Ieva eelmisel nädalal Õhtulehele.