Kuue ja poole meetri kõrgune Shakirat kujutav pronksmomument seisab Barranquilla kesklinnas. Ausamba all tänatakse Shakirat „tema ande, masse liigutava hääle ja puusade eest, mis mitte kunagi ei valeta“. Monumendi lõi skulptor Yino Márquez koos oma õpilastega, vahendab BBC.

Shakira jagas oma Instagrami kontol fotosid vanematest värske monumendi ees seismas ning ka üht videot kujust, mille all sõnas, et tegemist on suure austusavaldusega Kolumbia ja Barranquilla naistele.

„See näeb tõesti sinu moodi välja. Su vanemad on kindlasti väga uhked,“ lausus üks fännidest. „Sa pole mitte ainult uskumatult andekas artist, vaid ka ilus inimene, kes ei ole unustanud oma inimesi ja teeb nende heaks jätkuvalt palju,“ kiitis teine.

Osad fännidest võrdlesid värsket Shakira monumenti aga USA vabadussambaga.

„Pärast Shakira kuju nägemist kukub vabadussammas Atlandi ookeanisse,“ kommenteeris fänn platvormil X (endine Twitter), viidates USAle.

„Shakira, siin on sinu vabadussammas. Sa väärid seda kõike - ma armastame sind Shak,“ säutsus teinegi fänn.

2023. aasta oli Shakirale muusikaliselt väga edukas: lauljatar avaldas aasta alguses loo koos muusikaprodutsendi BZRPiga, mis purustas Ladina-Ameerika YouTube’i rekordid. Laul rääkis loo tema ja jalgpallistaari Gerard Pique purunenud suhtest, mis tuli suure draamaga avalikkuse ette möödunud aastal, kuna jalgpallur pettis teda. Samuti pärjati Shakirat tänavu kolme Ladina-Ameerika Grammyga - kokku on lauljataril neid nüüd 14.