ETV

ETV on aastavahetuseks pannud kokku meeleoluka programmi, kus tuju hoiavad üleval telemäng „Suur aastalõpuviktoriin 2023“, sarja „Eesti nüüd siis Vabariik“ lõbus kohtumine ja värve täis kontsert „Kolm meest ja naine“ koos 90ndate hittidega.

Aasta viimastel päevadel ootab vaatajaid ees hulk meeldejäävaid kohtumisi. 30. detsembril on ETV eeter pühendatud legendidele. Kell 17.30 on ekraanil Raimond Valgre pärandile pühendatud kontsert-saade „Õnne, Raimond!“, autor ja režissöör on Mart Sander. Kell 19.30 võtab Eesti tenniseloo kokku sporditoimetuse erisaade „Tennisajand“, veel enne seda teeb „2023 Aktuaalses kaameras“ kokkuvõtte lõppeva aasta olulisematest uudistest.

Aasta eelviimasel õhtul näeb eetrivalgust ka Vahur Kersna värskeim teledokumentaal „Vitamiin kui vikerkaar“ ansambli Vitamiin fenomenist. Kell 21.35 algavas saates vestleb Vahur Kersna muusikutega, et dokumenteerida ühe meie popkultuuris olulist rolli mänginud ansambli teekonda, aga rääkida ka toonasest veidravõitu nihkes tegelikkusest ning kirglikest ja andekatest loojatest koleilusa aja sees.

Aasta viimase telepäeva lükkab ETVs käima „Hommik Anuga“ ja kui päevased toimetused tehtud, on aeg lülituda end juba aastavahetuse lainele. Oodatult kuulub kavasse legendaarne komöödia „Õhtusöök ühele“ vanast daamist Miss Sophiest, kes tahab veeta oma 90. sünnipäeva sõprade seltsis. Film kuulub paljudes riikides aastavahetuse teleprogrammidesse ja sama kombe on omaks võtnud ka ETV, „Õhtusöök ühele“ on ETV kavas kell 17.05.

Vana aasta õhtu muusikalise programmi käivitab eriline kontsert „Räimerahvas. nublik live“ koos Nublu ja tema hittidega kell 18.25. Tempo tõuseb, kui kell 19 saavad ETV ekraanil kokku Nele-Liis Vaiksoo, Lauri Liiv, Märt Avandi ja Johan Randvere. Kontsert-saates „Kolm meest ja naine“ jutustatakse lõbusaid lugusid ning esitatakse hitte pöörastest 90ndatest. Aasta viimasel päeval lõbustab seltskond vaatajaid kahel korral, sest ekraanile naastakse ka pärast uudiseid kell 21.15.

"Kolm meest ja naine"

Aastalõpu oodatuim viktoriin koos Marko Reikopiga on ETV ekraanil 31. detsembril kell 19.30. Aasta tähtsündmusi lahkavad „Suures aastalõpuviktoriinis 2023“ Peeter Oja, Andrus Vaarik ja Birgit Sarrap. Vastasvõistkonna kapten on Mart Juur, teda toetavad Kristel Aaslaid ja Andres Kõpper ehk NOËP. Muusikalist toonust hoiab üleval ansambel Regatt.

Peomeeleolus on ka „Eesti nüüd siis Vabariik“ seltskond, kus vanad rivaalid teevad Kukekeses vaherahu ja otsustavad aastavahetuse veeta kellegi juures külas sikku tehes. Hoogne aastalõpuosa on vaatajate ees kell 22.30.

Veel enne kui kell lööb südaööd, viskab ETV enda üle nalja vaadates kell 23 saatega „TV Faktor“ üle lõbusad apsud ja juhtumised, mis 2023. aasta jooksul Eesti Televisiooni kaamerate ette jäid. Ja siis ongi juba aeg soovideks, soovideks, soovideks ning uue aasta tervitamiseks. Kell 23.50 on ETV ja ETV2 ekraanil Eesti Vabariigi presidendi uusaastatervitus ning uue aasta esimestel minutitel hoiab tuju üleval kontsertsaade „Rock Hotel ja Tanel Padar, Ott Lepland ning Robert Linna“.

Uut tele-aastat alustab ETV juba heaks traditsiooniks saanud Viini Filharmoonikute ja Eesti Kontserdi uusaastakontsertidega. Kell 12.15 esitavad Viini Filharmoonikud dirigent Christian Thielemanni juhatamisel Straussi perekonna meeldejäävaid meloodiaid. Kell 19.15 lülitub ETV Estonia kontserdisaali, kus Eesti Kontserdi pidulikul uusaastakontserdil soleerivad Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ees armastatud laulja Mirjam Mesak ja tereminimängija Carolina Eyck.

1. jaanuari õhtul kell 21.20 toob ETV esmakordselt vaatajate ette kodumaise suurfilmi „Kalev“. Eesti filmi- ja teleauhindadel parima filmi ja režissööri tiitli ning teisigi auhindu võitnud mängufilm räägib legendaarse korvpallimeeskonna pingelisest teekonnast laguneva Nõukogude Liidu viimastel meistrivõistlustel. Osades Reimo Sagor, Mait Malmsten, Priit Võigemast jt. Filmi režissöör on Ove Musting.

ETV2

ETV2 sisustab aasta viimased tunnid legendaarsete huumorisaadetega. Kell 19.35 algavasse aastavahetuse komöödiakavasse kuuluvad näiteks „Harilik kontsert“, „Kreisiraadio“, „Ivar Vigla sou“, „Tujurikkuja“, „Vanad ja kobedad“ jt. Päeva vürtsitab telediktor Pille-Riin Karro. Kirevale filmiaastale paneb ETV2 punkti koguperefilmi „Kaka, kevad ja teised“ tele-esilinastusega 31. detsembril kell 16. Uue aasta esimesel tunnil pakub ETV2 suurejoonelist kontsertelamust 1986. aastast, kui Queen andis Budapesti Nepstadiumil kõigi aegade suurima staadionikontserdi.

KANAL 2

Vana aasta ärasaatmine Kanal 2-ga pakub rikkalikku meelelahutust. Aasta viimane päev algab „Mr. Bean’i“ filmide maratoniga, millele järgnevad eriprogrammid „Reporter aastalõpp“, „Ma ei näinud su häält“, „Saateapsud“, „Aastavahetuse ÕHTU!“ ning uue aasta saabumisele lisab pidulikkust presidendi kõne. Uue aasta esimesed tunnid jätkuvad muusikarohke programmiga, mis toob kodudesse aastavahetuse kuldse hiilguse.

Selle sügise vaadatuima meelelahutussaate „Ma näen su häält“ seni nägemata hääled!

Muusikalises erisaates „Ma ei näinud su häält“ tulevad aasta viimasel päeval vaatajate ette häälesaates kõige enam säranud lauljad, kes üllatasid oma talendiga sadu tuhandeid eestlaseid. Uute etteastetega astuvad teiste seas üles näiteks Jahimees, kes osutus Dagmar Oja kunagisest bändimehest isaks, ning Veteran, kelle hääl on uskumatul moel äravahetamiseni sarnane Ivo Linna omaga. Samuti kuuleme, kuidas kõlanuks Alika, Inese, Hanna-Linna Võsa ja teiste külalisnõunike lõpuduetid eelnevalt elimineeritud unustamatute äraarvatavatega.

Nalja peab saama!

Läbi aegade on rahvale pakkunud lusti vaadata teletegijate apse – nemad ka ju ikkagi inimesed! Lõbusas erisaates „Saateapsud“ näeme, mis toimub tegelikult menusaadete kaadri taga ja kuidas armastatud eetrinäod ootamatute olukordadega toime tulevad! Saates näeb milliste ootamatustega on rinda pistnud „Õhtu“ saatejuhid Piret, Jüri ja Robert, mis ajab pisarateni naerma „Papside“ sarja näitlejaid või mida ehmatavat on juhtunud „15 küsimuse“ salvestuse ajal.

Saate "Õhtu" aastavahetus

Piret, Robi ja Jüri on aasta viimaseks õhtuks kokku kutsunud hulga toredaid külalisi kellega meeleolukalt vana aasta ära saata!

Üheks pööraseks õhtuks on kogu „Õhtu!“ saate stuudio ümber ehitatud – plahvatavad kahurid, mullitavat laavat täis basseinid, laskevalmis õhupalli seinad, laululahinguteks seatud lava ning rikkalik greenroom. „Aastavahetuse ÕHTU“ saates on kaptenid Jüri ja Robert aasta viimaseks lahinguks valinud endale parimatest parimad tiimikaaslased ning lahingud tulevad ootamatud. Duelli astuvad omavahel: Anne Veski ja Jaagup Kreem, Genka ja Lenna, Karl Madis ja Grete Paia, Ott Lepland ja Kadri Voorand, Gerd Kanter ja Saskia Alusalu! Heategevuseks annetatakse koos kaheksale erinevale organisatsioonile!

Etteruttavalt võib öelda, et püstitatud saab ka üks suur rekord!

Traditsiooniline uude aastasse vaatav ennustussaade!

1. jaanuari traditsiooniline erisaade küsib, mis meid järgneval kaheteistkümnel kuul ees ootab. Maagilises ennustussaates „Mida toob aasta 2024?“ panevad tuntud nõiamoorid ja majandusteadlased oma teadmised mängu. Kinnisvarahinnad langevad, laenud enam ei kalline ja automaksu hirmus algab tõeline auto-osturalli. Nõid Ruthi kaardid näevad palju pisaraid - Läänemerel on suur katastroofioht. Kirsti Timmer näeb valitsuses välja imbuvaid saladusi, skandaale, mis võib peaminister Kaja Kallase tooli tõsiselt kõikuma panna. Venemaale ennustatakse uut presidenti.

Oma rahvaga mul meeldib olla koos. Toomas Lunge 60

Aasta esimesel õhtul näitab Kanal 2 Toomas Lunge 60. sünnipäeva kontsert-lavastus „Oma rahvaga mul meeldib olla koos“. Kokku saavad muusikalised koosseisud, mis pole juba aastaid kokku tulnud ja kuulda saab nii tuntud palasid kui lugusid, mis kirjutatud teatrilavastustele. Paljud tuttavad lood saavad sootuks uue seade ja kõla. Eesti Rahva Muuseumis kõlab südamlik kontsert-lavastus, mis teeb tagasivaate muusiku laval veedetud elule läbi aastakümnete. Kõlavad juubilari autoripalad ja lemmiklood.

TV3

Saabuv aastavahetus TV3s lahutab meelt vaid parimal moel – saab palju nalja, kõlab armastatud kodumaine muusika, lusti ja nuputamisrõõmu pakuvad hoogsad telemängud, müstikadoosi leiab uusaastaennustuste-saatest ning üllatusi lisavad just aasta viimaseks õhtuks loodud erisaated.

Suurejoonelise aastalõpu juhatab väärikalt sisse juba 29. detsembril kell 20 vaatajateni jõudev maailmakuulus „Titanic“, kus traagiliselt kauni armastajate loo kangelasi kehastavad Leonardo di Caprio ja Kate Winslet. Laupäeval, 30. detsembril, saab veelkord üle vaadata jõuluaja hitid „Jääaja“-animatsioonidest Eia jõulufilmini ning Urmas Eero Liivi värske KolmeDoki „Laudalüürika ehk minu 142 lehma ja 38 kassi“. Kell 19.30 tele-esilinastub koguperekomöödia „Trollid 2“ ning aasta eelviimase õhtu lõpetab komöödia „Pahad emmed 2“.

Ka aasta viimasesse päeva jagub animalemmikuid - „Haikala lugu“ ja „Looraks“, et siis kell 18.00 võiks alata TV3 vana-aastaõhtu eriprogramm, kus säravad armastatud staarid eesotsas Kristjan Jõekalda, Henrik Normanni, Taavi Libe, Kirsti Timmeri, tuntud meelelahutajate, ärimeeste, poliitikute ja „TV3 uudiste“ rahvaga.

Kell 18.00 vaatab TV3 uudistetiim aastale tagasi meeleoluka mälumänguga „TV3 uudised: mis, kus ja kellega aastal 2023 juhtus?“. Lustlikku erisaadet juhivad Allan Muuk ja Liina Kanarbik, kapteniteks on Liisa Aadussoo ja Taigar Väärtmaa ning saatekülalisteks on värvikad muusikud, poliitikud, ärimehed ja ajakirjanikud.

Kell 19.00 saavad traditsioonilises ennustussaates „Mida toob aasta 2024?“ sõna tuntud selgeltnägijad, numeroloogid, astroloogid ja teadjamehed. Anna-Maria Makko juhtimisel heidetakse pilk lõppevale aastale nii maailmasündmuste kui ka seltskonnaelu vaates ja uuritakse, mis on varuks algaval uuel. Kas tuleb valitsuse vahetus? Kas sõjakoldeid lisandub? Kas USA presidendivalimised võidab Donald Trump? Mida on oodata seltsielus? Kuidas leida õnne ja hingerahu? Nendele ja paljudele muudele küsimustele annavad vastused Igor Mang, Villu Põldma, Ants Rootslane, Timo Reinpal ja põnevad üllatuskülalised.

Kell 20.00 haarab eetrijärje Taavi Libe, et tema taktikepi all saaks kõik üheskoos osa uhkest rahvapeost „Märgatud Eestis. Aastalõputrall“. Taavi läheb külla vanadele ja uutele sõpradele. Ruila magnetmees Margo kohtub tulnukas Rohaaniga Essassani planeedilt. Tiiu Kehrast teeb Taavile maagilise rituaali. Saiakopli gäng Ain ja Kaimo näitavad, kuidas nende elu on paranenud ja teatavad armsaid uudiseid eraelu rindelt. Lisaks aetakse taga 100-eurost võlga ning mekitakse juutuuber Tõnu pühadehõrgutist. Peomöllu teeb ansambel Hellad Velled.

Taavi Libe

Kell 21.00 saab Eesti rahvas lõpuks ometi teada, kes on mees Pakendikeskuse kuulsate reklaamide taga. Nimelt on „Reklaamiklubi 2.0“ stuudios reklaamiguru Asko Taab, kes jagab õpetusi, kuidas saavutada reklaaminduse kõrgeim tase.

Kell 21.30 naelutab Eestimaa rahva telerite ette aastalõpu oodatuim saade „Edekabel 2023“. Nii nagu iga normaalne laps usub jõuluvanasse, teab iga täie aruga täiskasvanu, et aastakümneid nakatavat naeru külvanud paroodiashow´ta poleks aastavahetus muhvigi väärt. Õnneks saab ka 2023. aasta ära saata koos huumoriklassiku Henrik Normanniga, kes seekord viib vaataja staarinduse salaradadele, rohepöörde telgitagustesse ning palavalt armastatud peaministri perekondlikust õnnest pakatavasse koju. Saates jõutakse lõplikult äratundmisele, et tõeline staar ei vaja lauluhäält, arvutamisoskust ega muljetavaldavat ajumahtu – piisab, kui nimi teles välja öeldakse. Väisatakse presidendilossi ja kollase meedia poolt kuulsaks kirjutatud vetsukabiini, lastakse armastusel võita, nähakse kaugelt Euroopa Liidu kõige seksikamat naist ja lähedalt haruldast külalist Pariisist. „Edekabeli“ nalju pole vaja lugeda huulilt – need on osa Eestimaa staarilembese rahva pidupäevarituaalidest, sama loomulikud ja oodatud nagu maksutõusud või rahandusministeeriumi otse kümnesse tabavad majandusprognoosid. Olge lahked – teie ees on Mihkel, Birgit, Koit, Kristjan, Teet, Brigitte Susanne, Marii, Taavi ja veel mitmed aasta eredaimad tähed. „Edekabel“ ruulib jälle!

"Edekabel"

Kell 22.30 saab Kristjan Jõekalda juhtimisel hoo sisse aastalõpu-erisaade „Rooside sõda: poliitikute eri“, kus vastamisi on perekond „Koalitsioon“ ja perekond „Opositsioon“. Poliitilisi kõnesid selles saates ei peeta, küll aga saab näha, kas tuntud poliitikud oskavad arvata, kuidas 100 eestlast on vastanud lõbusatele küsimustele lõppeva aasta kohta. Saatele annab muusikalise hoo ansambel The Swingers koos solistide Birgit Sarrapi ja Ott Leplandiga.

Kell 23.50 on eetris Eesti Vabariigi presidendi uusaastatervitus ja seejärel saab kaasa lauda-tantsida palavalt armastatud ansambli 2 Quick Start suurejoonelisele juubelikontserdile, millega tähistati bändi 30. tegutsemisaastat 21. detsembril Unibet Arenal! Täispikk show haarab legendaarsete hittidega läbi kolme aastakümne ning oodata on uhkeid üllatusi nii külaliste kui ka tehniliste lahenduste näol.

Uusaastaöö jätkub huumorishowga „Rõõmurull“ ning „Edekabeli“ kullafondimaratoniga.

2024. aasta esimesel päeval jõuab eetrisse palju häid filme, muude lemmikute seas ka Oskar Lutsu raamatutel põhinev filmimaraton: „Kevade“, „Suvi“, „Sügis“ ja „Talve“. 1. jaanuari oodatuimaks erisaateks on „Mida toob aasta 2024: Kirsti Timmeri suur taroskoop“, kus tuntud tarokaartide laduja Kirsti Timmer vaatab uuele aastale kõigi 12 tähemärgi võtmes, võõrustades ka tähtkujusid esindavaid tuntud inimesi. Saates osalevad Kristjan Jõekalda, Mari-Leen Kaselaan, Merlyn Uusküla, Mallukas, Alari Kivisaar, Annely Adermann, Teele Viira, Kristel Aaslaid, Kalle Sepp, Henrik Normann jt.

TV6

Ainus munadega kanal TV6 paneb aastale helge punkti „Krokodill Dundee“ teise osaga, mis algab õhtul kell 20.35. Uue aasta tõmbab õige käiguga käima „Jääraja rekavendade“ maraton 2024. aasta avapäeval kell 6-15, misjärel jätkub Rocky-seeria filmidega „Creed: Rocky pärand“ ja „Creed II“ - vastavalt 1. ja 2. jaanuari õhtul kell 20.30.

TV3 LIFE

Naiste lemmiktelekanalis TV3 Life saab aasta viimasel õhtul osas nii erilistest maitsetest kui ka romantikast. Kell 18.30 algavas saates „Joel Ostrati suur õhtusöök“ kokkab rahva lemmik Sepo Seeman. Kell 19.30 saab nautida Rosamunde Pilcheri sarja filmi „Vanad südamed ei roosteta“.