Hintsile kinkis Oscari tema sõbranna tütar Pipi. „Ma annan Annale Oscari, kui ameeriklased seda ei teinud. Nii et nüüd on see tal olemas!“ vahendas režissöör tüdruku sõnu. „Ta nägi seda poes,“ nentis Hints.

Režissöör lisas, et lapse armas žest pani ta mõistma, et tegelikult on kõige tähtsamad südamest tehtud kingitused, millele ei ole end võimalik nomineerida. „Selliseid auhindu saab vaid siis, kui oled kellegi südant puudutanud,“ märkis ta ning tänas kõiki „Savvusanna sõsarate“ fänne.

„Savvusanna sõsarad“ läks seekordsel Oscarite auhinnagalal nominatsiooni püüdma kahes – parima dokumentaalfilmi ja parima rahvusvahelise filmi kategoorias. Ameerika filmiakadeemia 21. detsembril avaldatud kümne auhinnakategooria lühinimekirjadest selgus, et „Savvusanna sõsarad“ ei pääsenud siiski järgmisse vooru.

Lühianimatsiooni eelvalikusse jõudsid aga teiste hulgas Eesti lühianimatsioonid „Eeva“ ja „Koerkorter“. Lõplik Oscari nominentide nimekiri selgub 2024. aasta alguses.

„Savvusanna sõsarad“ on nüüdisaegne ja intiimne film naistest, kes suitsusauna kaitsvasse pimedusse kokku tulevad, oma sügavamaid saladusi jagavad ning kehasse kogunenud häbi ja valu maha pesevad. Film tutvustab ka Vana-Võromaa suitsusauna kombestikku („savvusannakombõ“), mis on kantud UNESCO inimkonna vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja.

Filmi „Savvusanna sõsarad“ režissöör ja stsenarist on Anna Hints. Produtsent on Marianne Ostrat (Alexandra Film, Eesti), kaasprodutsendid Juliette Cazanave (Kepler22 Productions, Prantsusmaa), Hlín Jóhannesdóttir (Ursus Parvus Island) ja Eero Talvistu † (Eesti).