PARIM PARASPORTLANE, ujuja Matz Topkin tänas auhinda vastu võttes oma tüdruksõpra Brendat (pildil), kes on talle nii käte kui jalgade eest ja toetab teda igal sammul.
ÜLLATUSESINEMINE Kiiruisutaja Saskia Alusalu esitas koos Stig Rästaga laulu „Kes jõudis tippu“.  Loo autor Tomi Rahula pakkus dueti idee ise ürituse korraldajatele välja. „Ma olin üllatunud, et Saskia laulda oskab - ta tegi oma osa väga hästi. Tublid on need, kes võtavad vastu väljakutseid ja astuvad mugavustsoonist välja, seega kuulus aplaus kindlasti talle,“ ütles Stig. Saskia tänas gala korraldustiimi, kellel õnnestus ta ära rääkida järjekordset „hullust“ tegema.
NOSTALGILINE VAHEPALA Ollie esitas laulu „Lumi on muinasjutt“, mille  räppisid kuulsaks kahevõistluse staarid Allar Levandi, Ago Markvardt ja Magnar Freimuth 1994. aasta Lillehammeri olümpiamängude eel.
LEGENDAARNE KORVPALLITEGELANE Aadu Kana sai tiitli Eestimaa spordihing 2023. 83aastane Aadu alustab päeva viie tiibetlase harjutusega ja käib mitu korda nädalas jõusaalis. „Me ei lõpeta mängimist, sest oleme vanaks jäänud, vaid jääme vanaks, kuna lõpetame mängimise,“ ütles ta auhinda vastu võttes.
TOPELT ILUSAD Maarja-Liis Ilus astus üles koos ema Merle Ilusaga. Nende esituses kõlas Olav Ehala kirjutatud lugu „Tõeline jõud“.
TOPELT ILUSAD Maarja-Liis Ilus astus üles koos ema Merle Ilusaga. Nende esituses kõlas Olav Ehala kirjutatud lugu „Tõeline jõud“.
ÕHTUJUHT Mart Mardisalu juhatas spordipeo sisse sõnadega: „Suur sport tähendab lugusid. Need lood pakuvad joovastust, võidurõõmu, kaotusekibedust, jõudu pettumustest ning tagasilöökidest üle saamiseks. Nad innustavad, panevad kaasa elama ja tundma, nad kõnelevad meiega!“

IGA AASTA ON LIIKUMISAASTA  2023 oli liikumisaasta. Aasta 2024 on kultuuririkkuse aasta. President Alar Karis tõi oma kõnes välja, et tänapäeva maailmas on liikumine asendunud nutiseadmes aja veetmisega, mis tekitab nii füüsilisi kui vaimseid probleeme. Ta soovis, et iga aasta oleks liikumisaasta ja spordipisik leviks jõudsalt. „Parim jooks, sõit või mäng on alati ees ja meie elame teile tribüünidelt kaasa nii heas kui halvas. Elagu Eesti sport!“ ütles president tippsportlastele.
HUUMORIT pakkus spordikommentaatori rollis näitleja Peeter Oja.
KAUNIS PAAR Vigursuusataja Kelly Sildaru ja tema treenerist kallim Mihkel Ustav.
JALGPALLILEGEND Eesti jalgpallikoondise väravavahtide treener Mart Poom jälgis muheledes mängu.
SPORDITÄHTEDELE KAASA ELAMAS Tallinna Kalevi jalgpalliklubi president Ragnar Klavan veetis õhtu koos abikaasa Liliga.
EMOTSIOONE, mida sportlased oma sooritustega on pakkunud, meenutasid ja vahendasid intervjuudes Kanal 2 saatejuhid Romi Hasa ja Kristjan Gold.
AASTAID ETTEVÕTLUSES TEGUTSENUD abikaasad Meelis ja Maire Milder tulid sporditähtedele toetust avaldama.
AASTA TREENERIKS kuulutati ujumistreener Henry Hein, kes treenib Eneli Jefimovat. Talle andis auhinna üle kettaheitja Gerd Kanter.
AVALDATI AUSTUST Tennisist Anett Kontaveit kuulutati kehakultuuri ja spordi sihtkapitali aastapreemia laureaadiks. Talle andis auhinna üle kultuuriminister Heidy Purga. Kui Anett lavale tuli, tõusis publik püsti ja aplaus ei tahtnud lõppeda.
JAGAB AUTOGRAMME Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa andis autogramme raamatusse „Sporditähed 2023“.
PÜHENDUST on kirjutamas ujuja Eneli Jefimova, kes on Euroopa meister 100 meetri rinnuliujumises.
TRIKIMEES Jõu- ja ilunumbreid tegi fotoseina ees tsirkuseartist Vello Vaher, kes oli peole tulnud koos abikaasa Aitaga.
KAUNID DAAMID Telediiva Tiina Park koos oma treener Kadri Liivakuga (vasakul).
VÕRKPALL ON VÕRRATU Eesti võrkpallinaiskond, kes edestas hääletusel BC Kalev/Cramo korvpalliklubi ning kurlingupaar Marie Kaldveed ja Harri Lille, teenis aasta võistkonna tiitli.
SPORTLIKUD Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja tema abikaasa Anastassia Kovalenko-Kõlvart. Anastassia on motosportlane ja Mihhail harrastab taekwondod.
KAITSEMINISTER Hanno Pevkur koos abikaasa Heliniga.
HEATUJULISED ABIKAASAD Iluuisutamise treener Anna Levandi ja endine tippkahevõistleja Allar Levandi olid oma peorõivastusse sobitanud rahvuslikke elemente. Allar tähistas päev enne galat oma 58. sünnipäeva.
VIGURSUUSATAJA Henry Sildaru väisas pidu koos isa Tõnis Sildaruga.
OLÜMPIASANGAR Gerd Kanter koos abikaasa Liinaga.
PARIMATE SPORTLASTE autasustamist juhtis Mart Mardisalu.

Jaga
Kommentaarid