Munadepühade kaunistused

Munadepühad või teisisõnu ülestõusmispühad mälestavad Jeesus Kristuse surnuist ülestõusmist. Traditsioonilisteks pühade toitudeks on mitmesugused road, mille keskmes on munad ja piim, nagu näiteks pasha. Samuti on sellel päeval olulisel kohal munade värvimine, koksimine ja munade jahi korraldamine pere kõige pisematele. Tulenevalt kõigest sellest, on paslik kasutada kodu dekoreerimisel elemente, mis on seotud nende pühadega. Seetõttu on ideaalsed munadepühade kaunistused järgmised:

  1. Ise värvitud ja kaunistatud munad. Aseta need korvi sambla, muru või okste peale, luues sellest kompositsiooni, mis kaunistab sinu söögilauda.

  2. Värvilised suled. Riputa need tamiili külge ja aseta aknale rippuma. Teine võimalus on kasutada sulgesid munade kaunistamisel või pühadepärja sees.

  3. Tibud ja jänesed - olgu selleks siis joonistatud tibud ja kanad või nende mängufiguurid, mida oskuslikult kombineerida mõne kaunistuse külge.

  4. Too tuppa kevadet, selleks võid kasvatada ette muru, teha vaasi tulpidest ja pajuokstest kimbu või kaunistada söögilauda rikkaliku nartsissikimbuga.

  5. Munadepühade kaunistused kodus võivad olla inspireeritud nii pühade algsest tähendusest kui ka rõõmsast ja helgest kevade ajast. Kasuta kaunistuste valimisel või nende meisterdamisel pastelseid toone, mis sümboliseerivad hästi tärkavat kevadet.

Osta kaunistusi poest või meisterda need ise või koos kogu perega, pannes aluse vahvale lihavõtete traditsioonile, mida koos oma kõige kallimatega teha.

Jõulukaunistused

Kui munadepühad sümboliseerivad tärkamist ja helget valget aega, siis jõuludel, mil päevad on lühikesed ja pimedad, tasub tuppa tuua palju õdusat valgust. Kasuta kaunistamiseks nii küünlaid kui ka tulukesi, millega kaunistada enda aknalauad, jõulukuusk kui ka kapipealsed. Jõulutuled saab riputada nii õue kui ka tuppa, lakke kui ka seinale - võimalusi on tohutult palju, piiranguks on vaid loovus. Kuid lisaks tuledele, tasub kodu kaunistamisel kasutada ka järgmiseid dekoratsioone:

  1. Valmista okstest pärg ja kaunista see marjaokste, kunstlillede või tuledega. Aseta välisuksele, et kõiki saabuvaid külalisi rõõmsalt ja pidulikult tervitada.

  2. Otsi välja või osta küünlaalused, et nendele asetada küünlad, mis omakorda kaunistavad sinu söögilauda.

  3. Võta inspiratsiooni loodudest ja kasuta kaunistuse tegemisel metsa alt korjatud oksasid ja sammalt. Seo sammal pallideks ja valmista nendest jõulukuulid, millega kaunistada kuuske.

  4. Kuivata apelsini- ja sidruniviile, valmista soolataignast ja paberist kaunistusi, millega ehtida jõulupuu.

Jaanipäeva kaunistused suvepeoks

Jaanipäev sümboliseerib igale eestlasele suve algust. Olenemata ilmast, veedetakse see võimaluse korral õues, valmistades head ja paremat grillil ja veetes aega kõige kallimate inimestega. Tähista jaanipäeva suurelt ja kaunista oma kodu terrass, rõdu või aianurk tulukeste ja paberist valmistatud kaunistustega. Aseta lauale aasa lilledega vaas ja tehke külaliste või perega pärgasid. Kata laud värske salati, maitsvate grillitud juurviljade ja kala või lihaga, mida armastad süüa. Hilised õhtutunnid võta vastu lõkke ümber: istu ja naudi maagilist tuld või võta viisijupp üles.

Ükskõik, milline püha on saabumas, Kaup24 ja Hansapost aitavad katta sinu laua, kaunistada kodu ja võõrustada külalisi. Avasta lai tootevalik ja leia kõik vajalik ühest kohast!

Jaga
Kommentaarid