„Kuigi Oscari-jaht jäi „Savvusanna sõsarate“ jaoks kahjuks oodatust lühemaks, leevendab seda loodetavasti jätkuv palav toetus kodumaal. Anna Hints ja teised osalised väärivad tunnustust turvalise tunderuumi loomise eest filmis, mis ühendab inimesi ning on viinud Eesti kultuuri kinoekraanidele üle maailma,“ ütles Eesti Filmiajakirjanike Ühingu esimees Andrei Liimets.

Auhinnale kandideerisid veel Oskar Lehemaa „Kadunud sokid“, Liis Nimiku „Päikeseaeg“, Kullar Viimse ja Erik Norkroosi „Põrgu katlakütja“ ning Rainer Sarneti „Nähtamatu võitlus“.

Aasta filmiajakirjaniku tunnustuse pälvis Johannes Lõhmus põhjaliku ja süvitsi mineva filmikriitika viljelemise, sealhulgas filmipärandi mõtestamise ja esile tõstmise eest. Lõhmus on kirjutanud aktiivselt väljaannetele nagu Eesti Ekspress, Sirp, Teater. Muusika. Kino ja Estonian Film.

Aasta levifilmiks nimetati Charlotte Wellsi draama „Päikesepõletus“, mille levitajaks on A-One Films. Filmi tunnustati läheduse ning jagatud mälestuste tehniliselt meisterlikku vormi valamise eest viisil, mis jääb pikaks ajaks kummitama. A-One Films korjas koguni kaksikvõidu, sest teisele kohale tuli aasta lõpus kinodesse jõudnud „Täiuslikud päevad“. Esikolmikusse jõudis veel vanameister Martin Scorsese „Lillekuu tapjad“, mida levitab Hea Film.

31. korda välja antud Neitsi Maali on kõige pikaajalisem filmiauhind Eestis. Neitsi Maali pronkskujule lisandub 2500 euro suurune preemia auhinna pikaaegselt toetajalt Olympic Casinolt. Auhinna väljaandmist toetab ka Eesti Kultuurkapital.

Aasta levifilmi esikümne moodustasid:

1. „Päikesepõletus“ (lavastaja Charlotte Wells, levitaja A-One Films)

2. „Täiuslikud päevad“ (lavastaja Wim Wenders, levitaja A-One Films)

3. „Lillekuu tapjad“ (lavastaja Martin Scorsese, levitaja Hea Film)

4. „Langenud lehed“ (lavastaja Aki Kaurismäki, levitaja Filmstop Inspiration)

5.-6. „Eelmised elud“ (lavastaja Celine Song, levitaja KP Distribution)

5.-6. „Oppenheimer“ (lavastaja Christopher Nolan, levitaja Hea Film)

7. „Fabelmanid“ (lavastaja Steven Spielberg, levitaja ACME Film)

8. „Inisherini hinged“ (lavastaja Martin McDonagh, levitaja Hea Film)

9. „Babülon“ (lavastaja Damien Chazelle, levitaja Hea Film)

10. „Barbie“ (lavastaja Greta Gerwig, levitaja ACME Film)